Γάμος ομόφυλων: Τα δύο αιτήματα των εκπροσώπων ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον Σκέρτσο

Γάμος ομόφυλων: Τα δύο αιτήματα των εκπροσώπων ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στον Σκέρτσο

Δύο αιτήματα έθεσαν από κοινού στον Άκη Σκέρτσο οι εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που κλήθηκαν στη Βουλή για τη διαδικασία ακρόασης αρμόδιων φορέων σε σχέση με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν την αναγνώριση του δικαιώματος πρόσβασης στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και την παρένθετη μητρότητα, ενώ επέμειναν πως πρέπει να αναγνωρίζεται η γονεϊκότητα και για τους δύο γονείς.

«Αν δεν συμβεί αυτό, θα έχουμε σημαντικό πρόβλημα. Δεν θα γίνει αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης για την προστασία των παιδιών» ανέφερε για την ανάγκη επέκτασης της γονεϊκότητας η πρόεδρος της οργάνωσης «Οικογένειες Ουράνιο Τόξο», Στέλλα Μπελιά.

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του επιστημονικού φορέα ψυχολογικής στήριξης ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, Orland, Έλενα Χρηστίδη υπογράμμισε πως «ισότητα σημαίνει ισότητα», επικρίνοντας της αποκλεισμό των ΛΟΑΤΚΙ+ από την παρενθεσία.

Από την πλευρά του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, η Άννα Απέργη επισήμανε πως δεν αναγνωρίζονται μέσω του νομοσχεδίου οι τρανς γονείς ούτε τα παιδιά τους, φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση τρανς άνδρα που έχει τρία παιδιά και είναι «γονέας φάντασμα».

«Κακοποίηση η παραμονή σε ιδρύματα»

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας, αλλά και της Παιδοψυχιατρικής Εταιρίας συνηγόρησαν στο γεγονός ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ομόφυλα ζευγάρια δεν έχουν καμία απολύτως δυσμενή επίπτωση στη ζωή τους, επικαλούμενοι και επικαλούμενες δεδομένα και στοιχεία σχετικών ερευνών.

Μάλιστα, ο Βασίλης Μπουζίκας, πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, σημείωσε πως «η παραμονή παιδιών σε ίδρυμα είναι κακοποίηση από μόνη της», καλώντας τα μέλη της εθνικής αντιπροσωπείας να δουν τη γονεϊκότητα με μια πιο σύγχρονη μάτια.

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας, κ. Μακρής, ξεκαθάρισε πως έρευνες παρουσιάζουν ότι υιοθετημένα παιδιά από ομόφυλους γονείς παρουσιάζουν «λιγότερα προβλήματα» από αυτά που υιοθετούνται από ετερόφυλους γονείς.

Παραφωνία

Μοναδική παραφωνία στη διαδικασία αποτέλεσε η τοποθέτηση της πρόεδρος της Ομοσπονδία; Γυναικών Ελλάδας, Χριστίνα Σκαλούμπακα, η οποία ξεκαθάρισε πως στέκεται ενάντια στο νομοσχέδιο, συμπληρώνοντας πως δεν είναι τυχαίο ότι στηρίζεται το νομοσχέδιο από κόμματα του ευρωενωσιακού τόξου.

Η κ. Σκαλούμπακα, η οποία κλήθηκε μετά από πρόταση του ΚΚΕ, μίλησε για «ακραία βάναυση εκμετάλλευση της γυναίκας» και «σύγχρονο δουλεμπόριο» μέσω της διαδικασίας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, υποστηρίζοντας πως δεν είναι πρόοδος «φτωχές γυναίκες να νοικιάζουν τη μήτρα τους».

Επιπρόσθετα, ισχυρίστηκε πως η απάλειψη των όρων πατέρας και μητέρα ανοίγουν τον δρόμο για να καταστρατηγηθούν τα δικαιώματα των γυναικών.

Διαβάστε επίσης: Politico: Ο Μητσοτάκης, ο γάμος ομοφύλων και στο βάθος… μία θέση στις Βρυξέλλες

Βουλή: Μόνο ένας… θαρραλέος βουλευτής ΝΔ μίλησε για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Γάμος ομοφύλων: Ακροδεξιά και ΚΚΕ στυλώνουν τα πόδια στη Βουλή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter