Φεστιβάλ Ζοζέ Σαραμάγκου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Φεστιβάλ Ζοζέ Σαραμάγκου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Στιγμιότυπο από τη βραδιά απονομής του Νόμπελ στον Πορτογάλο συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου το 1998

Φεστιβάλ Κινηματογράφου με αφορμή τα 100  χρόνια από τη γέννηση του νομπελίστα Πορτογάλου.

Εως τις 13 Νοεμβρίου η πρεσβεία της Πορτογαλίας στην Αθήνα και η Ταινιοθήκη της Ελλάδος διοργανώνουν το φεστιβάλ κινηματογράφου Σαραμάγκου 100 με την προβολή ταινιών εμπνευσμένων από τα βιβλία και τη ζωή του Πορτογάλου νομπελίστα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στα αγγλικά και τα ελληνικά.

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/11

Εμπάργκο (2010), του António Ferreira. Εμπνευσμένη από το ομώνυμο διήγημα του Ζοζέ Σαραμάγκου, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Νούνο, ενός άνδρα του οποίου η ζωή  διαταράσσεται ξαφνικά από μια αλληλουχία απίθανων, καφκικών γεγονότων.

Ώρα έναρξης: 19.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/11

Ζοζέ και Πιλάρ (2010) του Miguel Gonçalves Mendes. Ένα υπέροχο πορτρέτο του Σαραμάγκου το οποίο επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ του συγγραφέα και της Πιλάρ, της συντρόφου της ζωής του και σημαντικής επιρροής στη σκέψη του.

Ώρα έναρξης: 19.00

Ο άνθρωπος αντίγραφο (2013), του Denis Villeneuve. Στην ταινία, που βασίζεται στο ομώνυμο έργο του Σαραμάγκου, ο Άνταμ Μπελ είναι ένας καθηγητής ιστορίας που έχει απογοητευτεί από τη βαρετή ζωή του. Όμως όλα αλλάζουν όταν, σε μια ταινία, βλέπει έναν σωσία του…

Ώρα έναρξης: 21.30

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/11

Οι κληρονόμοι του Σαραμάγκου (2020), των Carlos Vaz Marques και Graça Castanheira. Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ παραγωγής RTP (Πορτογαλική Ραδιοτηλεόραση) περιλαμβάνει συνεντεύξεις με τους Afonso Reis Cabral, Valter Hugo Mãe, Gonçalo M. Tavares και José Luís Peixoto, οι οποίοι βραβεύτηκαν με το  λογοτεχνικό βραβείο Saramago.

Ώρα έναρξης: 19.00

Περί τυφλότητος (2008), του Fernando Meirelles. Εμπνευσμένη από ένα από τα πιο εμβληματικά έργα του Σαραμάγκου, η ταινία αυτή περιγράφει μια δυστοπική κοινωνία όπου η ανεξήγητη τύφλωση έχει αποδεκατίσει τον πληθυσμό.

Ώρα έναρξης: 21.15

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter