Φοιτητικές εκλογές: Στις κάλπες οι φοιτητές με φόντο την 21η Μαΐου

Φοιτητικές εκλογές: Στις κάλπες οι φοιτητές με φόντο την 21η Μαΐου

Ημέρα εκλογών για τη φοιτητική κοινότητα της χώρας, με τις κάλπες που έχουν στηθεί στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας να έχουν ανοίξει από τις 7 το πρωί.

Οι φετινές εκλογές διεξάγονται στη «σκιά» των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου, ενώ έχει προηγηθεί μία σειρά από γεγονότα τα οποία κινητοποίησαν δυναμικά τους νέους της χώρας, όπως το δυστύχημα στα Τέμπη, η πολιτική άγριας καταστολής αλλά και η απαξίωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσον αφορά τον δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι εκτιμήσεις μιλούν για αυξημένη συμμετοχή στη διαδικασία, η οποία τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίζεται από την αποχή. Οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ, εκφράζουν αισιοδοξία για διατήρηση της πρωτιάς την οποία κατέκτησαν πέρσι, ξεπερνώντας τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΠΚΣ έχει προχωρήσει σε καταγγελίες κατά της παράταξης που πρόσκειται στη ΝΔ, μιλώντας για σχέδιο νοθείας στις φετινές εκλογές.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι ενεργοί και εγγεγραμμένοι στους καταλόγους σπουδαστές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Όσοι επιθυμούν να ψηφίσουν πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Απαγορεύεται να ψηφίσει φοιτητής με την επίδειξη πάσο ή φοιτητικής ταυτότητας μόνο. (Αυτό καθορίζεται από τον κάθε φοιτητικό σύλλογο.

Φοιτητές χωρίς αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, επιτρέπονται να ψηφίσει με βεβαίωση από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από έλεγχο της καρτέλας τους στις Γραμματείες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter