Forbes: Αυτοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι για το 2024 – Ποιοι Έλληνες βρίσκονται στη λίστα

Forbes: Αυτοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι για το 2024 – Ποιοι Έλληνες βρίσκονται στη λίστα
Πηγή φωτογραφίας: Unsplash

Οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι σύμφωνα με τα στοιχεία της περίφημης λίστας Forbes που παραθέτει τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη.

Πλέον, ο αριθμός των προσώπων με περιουσία που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια είναι μεγαλύτερος από ποτέ: 2.781 συνολικά και 141 νέες προσθήκες από την περσινή χρονιά. Η συνολική περιουσία των ονομάτων της λίστας ανέρχεται στα 14,2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Αναλυτικά εδώ η λίστα του Forbes.

Το Top 10 για το 2024

Στην κορυφή της λίστας φιγουράρει ο Μπερνάρ Αρνό, ιδιοκτήτης του κολοσσού στα είδη πολυτελείας LVMH. Ο Ίλον Μασκ έπεσε στη δεύτερη θέση, με τον Τζεφ Μπέζος της Amazon να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται επίσης οι Μαρκ Ζούκερμπεργκ, Λάρι Έλισον, Γουόρεν Μπάφετ, Μπιλ Γκέιτς, Στιβ Μπάλμερ, Μουκές Αμπάνι και Λάρι Πέιτζ.

Οι Έλληνες της λίστας

Στην 432η θέση της φετινής λίστας του Forbes και πρώτη μεταξύ των Ελλήνων βρίσκεται η Μαρία Αγγελικούση (ναυτιλία) με περιουσία 6,4 δισ. δολαρίων. Ακολουθεί ο Αριστοτέλης Μυστακίδης (κλάδος μετάλλων), o Φίλιππος Νιάρχος (συλλέκτης τέχνης), η οικογένεια Προκοπίου (ναυτιλία), η οικογένεια Κωνσταντίνου Μαρτίνου (ναυτιλία), η οικογένεια Σπύρου Λάτση (τραπεζικά, ναυτιλία), η οικογένεια Βαρδινογιάννη, η οικογένεια Μαριάννας Λάτση, η οικογένεια Ανδρέα Μαρτίνου και η οικογένεια Αθανάσιου Μαρτίνου.

Διαβάστε επίσης:

Μποτσουάνα: Ο πρόεδρος της χώρας απειλεί να στείλει… 20.000 ελέφαντες στη Γερμανία

Forbes: Οι πλούσιοι Ρώσοι έγιναν πλουσιότεροι πέρσι εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία

Ρωσία: 400 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους έχουν καταληφθεί σε τρεις μήνες, λέει ο Σεργκέι Σοϊγκού

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter