Φθηνή εργασία για τους μεγαλοπαραγωγούς ψάχνει η κυβέρνηση στην Ινδία (Video)

Φθηνή εργασία για τους μεγαλοπαραγωγούς ψάχνει η κυβέρνηση στην Ινδία (Video)

Την ώρα που κατεβαίνουν οι αγρότες με τα τρακτέρ στην Αθήνα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους αρνείται περισσότερο κέρδος στα προϊόντας τους και ουσιαστικές λύσεις, ο πρωθυπουργός τρέχει στην Ινδία για να κάνει ένα νέο δώρο στους μεγαλοπαραγωγούς που ζητούν φθηνά χέρια.

Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα δωράκι στους μεγαλοπαραγωγούς και μεσάζοντες την ώρα που οι αγρότες παίρνουν ψίχουλα, τιμές κάτω του κόστους, υψηλή τιμή ενέργειας και καυσίμων. Για να μην μιλήσουμε για εκείνους που βλέπουν την περιουσία τους καταστραμμένες από φωτιά ή πλημμύρες.

Και όμως το αποκάλυψε μιλώντας στο Open ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης, επαναφέροντας το θέμα.

Ο κ. Καιρίδης αναφέρθηκε στην έλλειψη εργατών γης για τις μεγάλες επιχειρήσεις του γεωργικού τομέα και τις επαφές που είχε με εκπροσώπους των παραγωγών της Κρήτης μαζί με τον συναρμόδιο Λευτέρη Αυγενάκη και θύμισε το σημερινό ταξίδι Μητσοτάκη στην Ινδία και την σχετική διμερή συμφωνία που θα υπογράψει.

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αγάπησε» τους μετανάστες μετά από γερμανικές πιέσεις και ψάχνοντας «φθηνή εργασία»

Μετά την τροπολογία για την παροχή δυνατότητας νόμιμης απασχόλησης σε άτομα από τρίτες χώρες που ήδη βρίσκονται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα, «η ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε στις 9 Φεβρουαρίου και ήδη έχουμε 2.000 ηλεκτρονικές αιτήσεις, θα αυξηθούν αρκετά περισσότερο … με τους 2.000 δεν αντιμετωπίζεται το πρόβλημα, στη Βουλή είπαμε ότι υπολογίζουμε περίπου 30.000 εν δυνάμει δικαιούχους». Οι εκτιμήσεις ανεβάζουν τις ελλείψεις σε περίπου 200.000.

«Το δεύτερο βήμα είναι οι διμερείς συμφωνίες με φίλες χώρες, όπως Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία από την Ευρώπη, Ινδία, Βιετνάμ, Φιλιππίνες από την Ασία … είναι έξι τον αριθμό και στο τελικό στάδιο της διαπραγμάτευσης. Θα αμείβονται με τα μεροκάματα της αγοράς», κατά τον κ. Καιρίδη.

«Πρέπει να δούμε και τον διοικητικό μηχανισμό της νόμιμης μετανάστευσης, έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών διαμονής, όπου εμπλέκονται οι αποκεντρωμένες διοικήσεις του υπουργείου Εσωτερικών, τα προξενεία του υπουργείου Εξωτερικών … είμαστε πολύ πίσω», σύμφωνα με τον υπουργό.

Δείτε το video μετά το 3:30

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter