Γαλάζιος εμφύλιος για τον Κόκκινο Μπάμπη – Ο Μητσοτάκης τον διόρισε Γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων

Γαλάζιος εμφύλιος για τον Κόκκινο Μπάμπη – Ο Μητσοτάκης τον διόρισε Γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων
Φωτογραφία: δημοκρατική

Ανέβηκαν στα …γαλάζια κεραμίδια στελέχη της ΝΔ με το που άκουσαν ότι ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε την υπογραφή του για να τοποθετηθεί ο Μπάμπης Κόκκινος ως Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (ΕΚΟ)!

Ιδιαίτερα στελέχη της ΔΑΚΕ αντιδρούν και μιλούν αν μη τι άλλο για περίεργη επιλογή Μητσοτάκη.

Ιδού πώς περιγράφει γαλάζιος συνδικαλιστής σε αδρές γραμμές την πορεία του Μπάμπη Κόκκινου, ο οποίος είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου, μέλος της Εκτελεστικής

Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και Γενικός Γραμματέας ΔΑΚΕ δημοσίου τομέα:

Το 2012, όταν ήταν διορισμένος Γενικός Γραμματέας Νοτίου Αιγαίου, ο Μπάμπης Κόκκινος είχε καταδικαστεί οριστικά για παράβαση καθήκοντος (ζητήματα προσλήψεων, οικονομικών θεμάτων κλπ), με ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών με τριετή αναστολή.

Δυο χρόνια αργότερα, στις 30 Απριλίου 2014 τού δόθηκε χάρη -ήταν μια από τις περιπτώσεις απονομής χάριτος επί υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου (η εφημ. Documento είχε εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα στο τεύχος 36- 23 Ιουλίου 2017).

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 554, Τεύχος Γ/ 30.4.2014) σημειώνεται ότι με Προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα στις 16−04−2014 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 47 παρ. 1 του Συντάγματος, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και γνωμοδότηση του Συμβουλίου Χαρίτων, χαρίζεται: (…) 3. Η ποινή που επεβλήθη στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ του ΑΝΔΡΕΑ, με την απόφαση υπ’ αριθμ.34/08−02−2012 του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αιγαίου, με ποινή φυλάκισης πέντε (5) μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος και ΑΙΡΟΝΤΑΙ οι κατά νόμον συνέπειες που απορρέουν από την καταδίκη του προκειμένου να μην απολέσει τη θέση εργασίας του, ή άλλως να επανέλθει σ’ αυτή μετά την κήρυξή του ως εκπτώτου, αίρονται (…)».

Στη συνέχεια το 2015 επί αιρετού περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου ορίστηκε χωρικός αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Γιώργος Χατζημάρκου τον απέπεμψε και τον έθεσε εκτός παράταξης για υπόθεση δαπανών που χειρίστηκε ως πρόεδρος αναπτυξιακής εταιρείας. Για την υπόθεση αυτή αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό από το Τριμελές Εφετείο Αιγαίου, αν και είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή πρωτοβάθμια από το μονομελές πλημμελειοδικείο.

Ακόμα και συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων έχουν …ράμματα για τη γούνα του, από όταν ήταν στη ΔΟΕ -Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, και τον θυμούνται να έχει βρεθεί στη δίνη διενέξεων για οικονομικά θέματα.

Οι αντιδράσεις στους κόλπους της ΝΔ ξεπήδησαν άμεσα μετά την επίσημη ανακοίνωση για την απόφαση του Προέδρου του κόμματος και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία ορίζονται οι επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος, με αρμοδιότητα την οργανωτική και λειτουργική ανάπτυξη, κατεύθυνση και συντονισμό των τομέων δράσης τους. Σαν να ξέσπασε ένας γαλάζιος εμφύλιος με επίκεντρο τον Χαράλαμπο Κόκκινο. Κυρίως γαλάζιοι συνδικαλιστές αναρωτιούνται:

«Μα, κανείς δεν έριξε μια ματιά στο βιογραφικό και τον πρότερο βίο του Χαράλαμπου Κόκκινου; Αν δεν ήξεραν , ας ρώταγαν. Το πρόβλημα βέβαια είναι μήπως παρότι γνώριζαν τον επέλεξαν για γραμματέα ειδικών κομματικών οργανώσεων…».

Πηγές

*ΦΕΚ  Αρ. Φύλλου 554, Τεύχος Γ/ 30 Απριλίου 2014

FEK-2014-Tefxos G-00554-downloaded -27_02_2024 (1) by Website Documento on Scribd

*Εφημ. Documento Τεύχος 36-23 / 23 Iουλίου 2017
*https://www.dimokratiki.gr/26-11-2015/stin-isangelea-diafthoras-katingile-ton-char-kokkino-o-periferiarchis-g-chatzimarkos/
*https://www.rodiaki.gr/article/409550/katadikasthke-o-xaralampos-kokkinos
*https://www.rodiaki.gr/article/333509/athwwthhke-o-antiperifereiarxhs-xaralampos-kokkinos

Διαβάστε επίσης:  Πρόκληση: Ούτε έναν φοιτητικό σύλλογο δεν ήθελε να καλέσει στη Βουλή η ΝΔ για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Κασσελάκης: Το πιο εύκολο πράγμα θα ήταν να κέρδιζα τις εκλογές με 90% – Δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης

Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα η μαφία της ΑΑΔΕ μετά από μήνυση του Documento

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τρέμει την κύρωση των μνημονίων για τη Βόρεια Μακεδονία

Τηλέμαχος Χυτήρης: «Εγώ έκλεισα τα μάτια του Ανδρέα Παπανδρέου» – Η συγκινητική εξομολόγηση (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter