Γαλιατσάτος (Johns Hopkins): Η πανδημία είναι ακόμα εδώ – Αν κρατήσουμε τον κορονοϊό σαν κρύωμα, νικήσαμε

Γαλιατσάτος (Johns Hopkins): Η πανδημία είναι ακόμα εδώ – Αν κρατήσουμε τον κορονοϊό σαν κρύωμα, νικήσαμε

Στην μετάλλαξη «Όμικρον» και για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία των ΗΠΑ με την πανδημία του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο επικεφαλής της μονάδας Covid του Johns Hopkins Παναγής Γαλιατσάτος, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο MEGA.

Όπως ανέφερε η πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει, με τα νοσοκομεία να είναι γεμάτα ανεμβολίαστους.

«Η πανδημία ακόμα είναι εδώ. Τα νοσοκομεία μας είναι γεμάτα, τώρα έχουμε πιο πολλά δωμάτια με ασθενείς που είναι άρρωστοι. Η πανδημία είναι εδώ, πρέπει να προσέχουμε» δήλωσε ο Παναγής Γαλιατσάτος και πρόσθεσε «Οι ασθενείς που έχουμε, το 90% δεν έχουν εμβολιαστεί. Οι υπόλοιποι που έχουν εμβολιαστεί με τις δύο δόσεις και έλαβαν την booster δόση είναι στο σπίτι».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι κάποια στιγμή η πανδημία θα φύγει ωστόσο, ο κορονοϊός θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Αν όπως υποστηρίζει τον κρατήσουμε ως από κρύωμα, τότε έχουμε νικήσει.

«Η πανδημία δεν έχει τελειώσει, υπάρχει αρκετός κόσμος και κράτη που δεν έχουν πάρει τα εμβόλια. Μπορεί να υπάρχει τέταρτη δόση, αλλά να μην ξεχνάμε ότι κάναμε άλλα τόσα εμβόλια για άλλες αρρώστιες, όπως η ευλογιά. Η πανδημία θα φύγει, θα τελειώσει κάποτε, δεν σημαίνει ότι ο κορονοϊός θα φύγει. Να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον κορονοϊό σαν κρύωμα. Εάν τον κρατήσουμε σαν κρύωμα που δεν στέλνει πολλούς ασθενείς στο νοσοκομείο, νικήσαμε και μπορούμε να συνεχίσουμε τη ζωή μας», υπογράμμισε ο Παναγής Γαλιατσάτος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter