Γαλλία: Αυξήθηκε η τιμή των εισιτηρίων στο Λούβρο λόγω Ολυμπιακών Αγώνων

Γαλλία: Αυξήθηκε η τιμή των εισιτηρίων στο Λούβρο λόγω Ολυμπιακών Αγώνων

Τα εισιτήρια για το διάσημο μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι έχουν αυξηθεί κατά περίπου 30%, φτάνοντας τα 22 ευρώ, καθώς η πρωτεύουσα της Γαλλίας ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι του 2024.

Η προηγούμενη τιμή των εισιτηρίων ήταν στα 17 ευρώ και παρέμενε σταθερή τα τελευταία επτά χρόνια. Το Λούβρο είναι το μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο, ενώ πέρυσι δέχθηκε περίπου 8,9 εκατομμύρια επισκέπτες.

Εκπρόσωπος του μουσείου αναφέρει ότι η αύξηση είναι απαραίτητη για την κάλυψη του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους, καθώς ο λογαριασμός στο ρεύμα αυξήθηκε κατά 88% μεταξύ 2021 και 2022. Προσθέτει επίσης ότι οι ώρες λειτουργίας του θα επεκταθούν.

Επίσης, σημείωσε ότι το 40% των επισκεπτών πληρούν τις προϋποθέσεις για δωρεάν εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των κάτω των 25 ετών, των χαμηλόμισθων και ανέργων, των ατόμων με αναπηρία, των δασκάλων και των δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τον Guardian, πάντως, η αύξηση στην τιμή των εισιτηρίων επηρέασε ελάχιστα τους επισκέπτες, που σχημάτισαν ουρές έξω από το Λούβρο τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, προκειμένου να θαυμάσουν τους θησαυρούς του μουσείου, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και η Μόνα Λίζα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Σημειώνεται, ότι οι τιμές αυξάνονται και σε άλλους τομείς στη γαλλική πρωτεύουσα λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων και κυρίως τα εισιτήρια του μετρό, το αντίτιμο των οποίων σχεδόν θα διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια των Αγώνων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Μολονότι η Γαλλία κατόρθωσε να αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τις συνέπειες του υψηλού πληθωρισμού, που έπληξε όλο τον κόσμο στον απόηχο της πανδημίας της Covid-19, καθώς και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι τιμές εξακολουθούσαν να αυξάνονται κατά 4,9% και 5,2% το 2021 και το 2022 αντίστοιχα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter