Γαλλία: «Νεκρή» η αριστερή συμμαχία Nupes, σύμφωνα με το Μελανσόν – Τι απαντούν οι εταίροι

Γαλλία: «Νεκρή» η αριστερή συμμαχία Nupes, σύμφωνα με το Μελανσόν – Τι απαντούν οι εταίροι

Το περασμένο Σάββατο, ο έμπειρος γάλλος πολιτικός έβαλε ουσιαστικά ταφόπλακα στην αριστερή συμμαχία Nupes, που δημιουργήθηκε λίγο πριν τις εκλογές του 2022. Ο επικεφαλής της «Ανυπότακτης Γαλλίας» εκτίμησε σε συνέντευξή του ότι η συμμαχία δεν υπάρχει πια, αλλά υπογράμμισε ότι δεν ήταν δικό του λάθος. Οι επικεφαλής των εταίρων της συμμαχίας διαφωνούν.

Ο ρόλος του πολέμου στη Γάζα

«Δεν υπάρχει πλέον Nupes, αυτή είναι μια παρατήρηση, αλλά δεν είναι δικό μου έργο». Με αυτά τα λόγια προσπάθησε ο Ζαν Λικ Μελανσόν να ξεκαθαρίσει το περασμένο Σάββατο τη θέση σχετικά με τη διάσπαση που έχει φέρει η σύγκρουση στη Γάζα στην αριστερή συμμαχία. Σε πολλές περιστάσεις, ο Μελανσόν έχει αρνηθεί να καταδικάσει τη Χαμάς ως «τρομοκρατική οργάνωση», γεγονός που δυσαρεστεί τους εταίρους της συμμαχίας.

«Ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα που ψήφισε […] ότι δεν υπάρχει πια Nupes. Οι Σοσιαλιστές ψήφισαν μορατόριουμ, για το οποίο δεν έδωσαν ούτε τους λόγους ούτε την προθεσμία. Όσο για τους Πράσινους, αποφάσισαν να διακόψουν κάθε κοινή δουλειά. Ακόμα δεν ξέρω γιατί», ανέφερε ο Μελανσόν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο France Inter.

Οι Σοσιαλιστές επιθυμούν συνέχεια

Ο επικεφαλής του Σοσιαλιστικού κόμματος, Ολιβιέ Φορ, στην πλατφόρμα Χ, πρώην Twitter, υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να υπάρχει Nupes. «Η συμμαχία θα συνεχιστεί με όσους συνεχίζουν να μοιράζονται αυτή τη θέληση», διαβεβαίωσε ο σοσιαλιστής ηγέτης.

«Αυτό που είναι μόνιμο είναι το μορατόριουμ του Σοσιαλιστικού κόμματος και η αφαίρεση του ονόματος Nupes από το όνομα της ομάδας του» στη γαλλική Εθνοσυνέλευση, σημείωσε ο Μελανσον, στο X. «Αν ο Φορ συνέλθει, η πόρτα είναι ανοιχτή», πρόσθεσε ο γάλλος αριστερός πολιτικός. «Φτάνουν όμως οι επιθέσεις, τα μορατόριουμ, οι χωριστοί αγώνες και οι αποκλεισμοί από γερουσιαστές, δημοτικούς και τον υπόλοιπο θίασο!», συνέχισε.

Υπόσχεση από Πρασίνους

Στην ομιλία της στο ομοσπονδιακό συνέδριο των Οικολόγων το Σάββατο στο Παρίσι, η Μαρίν Τοντελιέ απάντησε επίσης στον Μελανσόν που «προσποιείται ότι δεν κατανοεί τη φύση των διαφωνιών». «Αλλά είναι ξεκάθαρο και έχει ειπωθεί ξανά και ξανά δημόσια. Δεν πιστεύουμε ότι ο θόρυβος και η οργή πρέπει να κυριαρχούν στις σχέσεις μεταξύ των συντρόφων», προσέθεσε.

Διαβάστε επίσης: 

Βρετανία: Ο Σούνακ καταφεύγει στην ομοφοβία φλερτάροντας με τα ακροδεξιά αντανακλαστικά

Εληξε η απεργία στο Χόλιγουντ με ιστορική νίκη των ηθοποιών

Γερμανία: Στον «αέρα» η συμφωνία για τον προϋπολογισμό – Επιμένει στις περικοπές ο Λίντνερ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter