Γάζα: Απέπλευσε από τη Λάρνακα το πρώτο πλοίο – Μεταφέρει 200 τόνους τρόφιμα

Γάζα: Απέπλευσε από τη Λάρνακα το πρώτο πλοίο – Μεταφέρει 200 τόνους τρόφιμα
Πηγή: marinetraffic

Το πρώτο πλοίο που μεταφέρει σχεδόν 200 τόνους τροφίμων στη Λωρίδα της Γάζας αναχώρησε σήμερα το πρωί από το λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο, προκειμένου να φτάσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Το πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms, το οποίο μεταφέρει περίπου 200 τόνους αλεύρι, ρύζι και πρωτεΐνη, «απέπλευσε» περίπου στις 08:50, δήλωσε η Λάουρα Λανούτσα, εκπρόσωπος Open Arms.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια θαλάσσια λεωφόρο πλοίων και φορτηγίδων γεμάτων με εκατομμύρια γεύματα τα οποία θα κατευθύνονται χωρίς διακοπή προς τη Γάζα», δήλωσαν ο Αντρές και η Έριν Γκορ, στέλεχος της οργάνωσης WCK, σε ανακοίνωσή τους.

Οι Οργανώσεις στοχεύουν να πάνε τη βοήθεια απευθείας στη Γάζα, η οποία έχει αποκλειστεί από τον έξω κόσμο μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ.

Καθώς στη Γάζα δεν υπάρχει λιμάνι, η WCK επεσήμανε ότι δημιουργεί μια προβλήτα χρησιμοποιώντας υλικά από τα κατεστραμμένα κτίρια του θύλακα. Πρόσθεσε εξάλλου ότι έχει συγκεντρώσει ακόμη 500 τόνους βοήθειας στην Κύπρο, την οποία επίσης σκοπεύει να μεταφέρει στα παλαιστινιακά εδάφη.

Διαβάστε επίσης: Απόλυτη φρίκη στη Γάζα: Παιδιά πεθαίνουν από την πείνα (Πολύ σκληρές εικόνες)

Γάζα: Αναφορές ότι σκοτώθηκε ο Μαρουάν Ισά – Νο2 του στρατιωτικού σκέλους της Χαμάς

Όσκαρ 2024 – Γάζα: Σημαντικοί καλλιτέχνες ζήτησαν άμεση καταπαυση του πυρός στη Γάζα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter