Γάζα: Ισραηλινή επιχείρηση με μπουλντόζες στο Αλ Σίφα – «Καταστράφηκαν τμήματα της εισόδου» (Video)

Γάζα: Ισραηλινή επιχείρηση με μπουλντόζες στο Αλ Σίφα – «Καταστράφηκαν τμήματα της εισόδου» (Video)

Μπουλντόζες αναπτύχθηκαν από τον ισραηλινό στρατό στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, το οποίο βρίσκεται στο επίκεντρο των επιχειρήσεων στη Γάζα τα τελευταία 24ωρα. Χιλιάδες ασθενείς, ιατρικό προσωπικό αλλά και Παλαιστίνιοι που έχουν βρει εκεί καταφύγιο περνούν αγωνιώδεις στιγμές, την ώρα που το Τελ Αβίβ αναζητά «οπλισμό και κρησφύγετα μαχητών της Χαμάς» στο κτιριακό συγκρότημα.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Ο ΠΟΥ καταδικάζει την επιδρομή των Ισραηλινών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο στρατός του Ισραήλ ανέπτυξε μπουλντόζες που «κατέστρεψαν τμήματα της νότιας εισόδου» του κέντρου υγείας, ανέφερε το υπουργείο σε λακωνική ανακοίνωσή του στα αραβικά.

Αραβικά ΜΜΕ καταγγέλλουν πως ο ισραηλινός στρατός προχώρησε σε συλλήψεις μέσα στο Αλ Σίφα, αλλά και πολύωρες ανακρίσεις, ενώ οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι μετά τις επιχειρήσεις στο Αλ Σίφα αποχώρησαν αφήνοντας τρόφιμα και νερό.

«Σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις»

Eκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση στο νοσοκομείο.

«Απόψε διεξάγουμε στοχευμένη επιχείρηση στο νοσοκομείο Σίφα. Συνεχίζουμε να προχωράμε μπροστά», τόνισε μέσω Telegram ο υποστράτηγος Γιαρόν Φίνκελμαν, επικεφαλής των δυνάμεων που διεξάγουν επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός, διεξήγαγε επίσης επιχείρηση στο μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα, προτού ανακοινώσει πως απέσυρε τους στρατιωτικούς του και τα άρματα μάχης του, εν μέσω έντονων ανησυχιών και επικρίσεων σε διεθνές επίπεδο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 2.300 άνθρωποι, ασθενείς, νοσηλευτικό προσωπικό και εκτοπισμένοι, βρίσκονται στο κτιριακό συγκρότημα.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε την Πέμπτη «παύσεις» και «ανθρωπιστικούς διαδρόμους» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός κατηγορεί τη Χαμάς πως χρησιμοποιεί ως βάση το Σίφα και διατείνεται πως οι επιχειρήσεις του σε αυτό είναι μείζον στάδιο του πολέμου, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις των Παλαιστινίων.

Διαβάστε επίσης: Τα πέντε σενάρια για την επόμενη μέρα στη Γάζα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter