Γάζα: Πρόκληση από την πλατφόρμα streaming Hulu – Προβάλει προπαγανδιστικό βίντεο του Ισραήλ

Γάζα: Πρόκληση από την πλατφόρμα streaming Hulu – Προβάλει προπαγανδιστικό βίντεο του Ισραήλ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της αμερικανικής υπηρεσίας streaming Hulu (την έχει εξαγοράσει η Disney), να μεταδώσει ένα προπαγανδιστικό βίντεο του Ισραήλ, το οποίο υποστηρίζει πως εάν δεν υπήρχε η Χαμάς η Γάζα θα ήταν ήδη ένας τουριστικός προορισμός διεθνούς φήμης. Το βίντεο που προβλήθηκε στο Hulu έχει διάρκεια 38 δευτερολέπτων και είναι δημιούργημα της Διεύθυνσης Εθνικής Δημόσιας Διπλωματίας του Γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Σε αυτό δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στις… «καταπληκτικές παραλίες» της Γάζας, ενώ παρουσιάζονται στιγμιότυπα από μια καθημερινότητα γεμάτη ζωή, με παραδοσιακά μεσανατολίτικα φαγητά, αξιοθέατα, νυχτερινή ζωή και όλα τα τουριστικά στερεότυπα όπως ας πούμε ξενοδοχεία πέντε αστέρων.

Το βίντεο καταλήγει στο συμπέρασμα πως… «Έτσι θα μπορούσε να είναι η Γάζα, χωρίς την Χαμάς», ενώ στην συνέχεια το βίντεο και καλά δείχνει πως ήταν η Γάζα (όχι φυσικά εν μέσω της ισραηλινής σφαγής) υπό την Χαμάς και καταλήγει στο μήνυμα «Έτσι θα μπορούσε να είναι η Γάζα, αν η Χαμάς δεν είχε χτίσει ένα έθνος τρόπου, αντί για ένα έθνος ειρήνης. Ελευθερώστε την Γάζα από την Χαμάς τώρα!».

Οι έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η προβολή του βίντεο, το οποίο δίνει μια ψευδή εικόνα για την κατάσταση στην Γάζα, ενώ όλη Λωρίδα έχει ισοπεδωθεί από τα ισραηλινά στρατεύματα, ανάγκασαν το Hulu να βγάλει ανακοίνωση για το θέμα. Η πλατφόρμα αντί να ζητήσει συγγνώμη για το απρεπές της προβολής, υπερασπίστηκε την απόφαση της, υποστηρίζοντας επίσης ότι προβλήθηκε σε ζώνη προβολής μόνο για ενήλικες.

Είναι προφανές πως στο βίντεο που προέρχεται από το ίδιο το γραφείο του Νετανιάχου, δεν υπάρχει ούτε μια εικόνα από το τι συμβαίνει τώρα στην Γάζα, όπως και δεν υπάρχει καμία αναφορά στην κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών, αλλά και στον πλήρη και πολυετή αποκλεισμό της Λωρίδας από τους Ισραηλινούς.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: «Όχι» Νετανιάχου στο σχέδιο της Χαμάς για εκεχειρία στη Γάζα

Έγκλημα στα Τέμπη: Βρέθηκαν ξυλόλιο, τολουόλιο, προπάνιο και βουτάνιο στα αντικείμενα των ανθρώπων που κάηκαν

Πυρά ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους – «Ο θεσμικός κατήφορος συνεχίζεται»

Χρήστος Γιαλιάς: Τα τελευταία λόγια πριν την εκτέλεσή του- Η υπόθεση φοροδιαφυγής και η δίκη που δεν έγινε ποτέ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter