Χρήστος Γιαλιάς: Τα τελευταία λόγια πριν την εκτέλεσή του- Η υπόθεση φοροδιαφυγής και η δίκη που δεν έγινε ποτέ

Χρήστος Γιαλιάς: Τα τελευταία λόγια πριν την εκτέλεσή του- Η υπόθεση φοροδιαφυγής και η δίκη που δεν έγινε ποτέ

Συγκλονιστικά είναι όσα έρχονται στο φως για τη μαφιόζικη εκτέλεση του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά στη Μάνδρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, φαίνεται πως είχε αντιληφθεί τους εκτελεστές του, γεγονός που μαρτυρούν τα τελευταία του λόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μιλούσε με έναν φίλο του στο τηλέφωνο, στον οποίο είπε ότι αντιλήφθηκε την παρουσία των φονιάδων του.

Διαβάστε επίσης: Δολοφονία στη Μάνδρα: Ο Χρήστος Γιαλιάς θα δικαζόταν για φοροδιαφυγή σε μια βδομάδα

Στην κατάθεσή του στις αστυνομικές Αρχές, ο άνθρωπος με τον οποίο μιλούσε δευτερόλεπτα πριν πέσει νεκρός ο Γιαλιάς, είπε πως το μόνο που πρόλαβε να πει το θύμα, ήταν «βοήθεια, με σκοτώνουν» πριν αρχίσουν να πυροβολούν.

Η σύνδεση κόπηκε αμέσως και ο άνδρας ειδοποίησε την Άμεση Δράση, λέγοντας πως άκουσε την παραπάνω φράση, ζητώντας να πάνε στην οδό Αγίας Αικατερίνης.

Πού στρέφονται οι έρευνες

Η μαρτυρία του φίλου θεωρείται κρίσιμη ενώ οι αρχές κάνουν φύλλο και φτερό τις δραστηριότητες του.

Μάλιστα, έχουν πάρει ήδη κατάθεση και από δεύτερο πρόσωπο που είχε σχέσεις με τον επιχειρηματία από τη Μάνδρα, ο οποίος μάλιστα τον ακολουθούσε με δικό του όχημα, λίγο πριν πέσει σε ενέδρα.

Ο Γιαλιάς θα δικαζόταν για φοροδιαφυγή σε μια βδομάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr ο επιχειρηματίας επρόκειτο να δικαστεί στις 16 Φεβρουαρίου 2024, καθώς ήταν αντιμέτωπος με την κατηγορία της «φοροδιαφυγής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με την μορφή της αποδοχής εικονικών φορολογικών στοιχείων για συναλλαγές ανύπαρκτες στο σύνολό τους, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ».

Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνεται και ένας ακόμη επιχειρηματίας με τον οποίο ο κ. Γιαλιάς είχε συνεργαστεί κατά το παρελθόν.

Ο κ. Γιαλιάς ήταν ιδιοκτήτης των διεθνώς αναγνωρισμένων εταιρειών, ΦΑΡΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, G&G, G-EXPRESS, την BELLA GRECO με έδρα το Μιλάνο, που απασχολεί περισσότερους από 2000 εργαζόμενους. Ο επιχειρηματίας υπήρξε, επίσης, ιδιοκτήτης της ομάδας του ΑΟ Τρικάλων, της ΠΑΕ Πανελευσινιακός και είναι αυτός που ανέκτησε την ομάδα του Μανδραϊκού.

Σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα, ο Γιαλιάς πέρα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις κατοχής όπλων, ναρκωτικών και άλλων αδικημάτων. Ο επιχειρηματίας ήταν επίσης ιδιοκτήτης εταιρείας που δραστηριοποιείται στον τομέα της φορτοεκφόρτωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το 2018 είχε πέσει θύμα δολοφονίας και η πρώην σύζυγός του επιχειρηματία, επίσης στη Μάνδρα.

«Χοντροκομμένη» η δολοφονία του λέει ο Κούγιας

Για χοντροκομμένη δολοφονία έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημειώνοντας παράλληλα ότι «οι δράστες εκ τύχης δεν συνάντησαν άλλα πρόσωπα, κυρίως τον έναν εκ των φυλάκων του σπιτιού, που υπήρχε λόγω της ληστείας στην οποία είχε πέσει θύμα ο Γιαλιάς προ 2-3 ετών».

«Έπαιξαν πολύ με την τύχη οι δολοφόνοι, γιατί σε λίγα δευτερόλεπτα θα ήταν εκεί το ένα ή τα δύο άτομα, ήταν επί 24ωρου στο σπίτι καθώς οι άλλοι δύο (σ.σ. από την ομάδα φύλαξης του Χρήστου Γιαλιά) ήταν στο εργοστάσιο» πρόσθεσε ο κ. Κούγιας.

Συνέχισε λέγοντας πως: «Αυτοί που του αφαίρεσαν τη ζωή ρίσκαραν πολύ γιατί σε δευτερόλεπτα θα ήταν εκεί ο προστάτης του, που είναι αποτελεσματικός» και εκτίμησε ότι είναι μια «εύκολη υπόθεση» για την ΕΛΑΣ.

«Αυτοί που το έκαναν, γνώριζαν ότι στο σημείο της δολοφονίας δεν υπήρχαν κάμερες» και ξεκαθάρισε ότι στην υπόθεση, σύμφωνα με την οικογένεια, δεν εμπλέκεται σε καμία περίπτωση ο πρώην συνέταιρος του Γιαλιά με τον οποίο είχε μια σκληρή αντιδικία τον τελευταίο χρόνο.

Όπως είπε «την προηγούμενη μέρα εκδόθηκε ένα απαλλακτικό βούλευμα για τον Χρήστο Γιαλιά και την κόρη του και ήταν σε εξαιρετική κατάσταση».

Δείτε επίσης:

Δολοφονία Χρήστου Γιαλιά: Σοκάρουν οι κραυγές πανικού μπροστά στο φλεγόμενο ΙΧ – «Ο πατέρας μου πού είναι;» (Video)

Χρήστος Γιαλιάς: Χωρίς ασφάλεια το βράδυ της μαφιόζικης δολοφονίας – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Διεισδυτικός στρεπτόκοκκος: Συναγερμός στη χώρα λόγω της έξαρσης – 5 χρήσιμες πληροφορίες

Ευρωπαϊκό χαστούκι: Ένα στη Χούντα και ένα… στην κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πως μεθόδευσαν το πρόστιμο-προγραφή στο Documento με εντολή Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter