Χρήστος Γιαλιάς: Χωρίς ασφάλεια το βράδυ της μαφιόζικης δολοφονίας – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Χρήστος Γιαλιάς: Χωρίς ασφάλεια το βράδυ της μαφιόζικης δολοφονίας – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Πλήθος ερωτημάτων εγείρονται για τη μαφιόζικη δολοφονία του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά το απόγευμα της Τρίτης, όσο συνεχίζονται οι έρευνες για τα ίχνη και την ταυτότητα των δραστών.

Οι εκτελεστές, δολοφόνησαν εν κινήσει τον επιχειρηματία λίγα μέτρα από το σπίτι του στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης στη Μάνδρα και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες εστιάζουν κυρίως στο επαγγελματικό περιβάλλον του θύματος, ενώ εξετάζεται και το σενάριο εμπλοκής του στην Greek Mafia.

Καλά «διαβασμένοι» οι δράστες

Οι δράστες είχαν φροντίσει να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην αφήσουν στοιχεία, γεγονός που οδηγεί τις αρχές στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο έγκλημα.

Χαρακτηριστικό είναι μάλιστα ότι ο επιχειρηματίας διέθετε προσωπική ασφάλεια, ωστόσο το βράδυ της δολοφονίας δεν ήταν μαζί του, γεγονός που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην υπόθεση της δολοφονίας Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο απουσίαζε η προσωπική του ασφάλεια.

Παράλληλα, οι δράστες έριξαν το καλάσνικοφ με το οποίο γάζωσαν τον Γιαλιά μέσα στο αυτοκίνητο του και του έβαλαν φωτιά με στόχο να μην αφήσουν ίχνη. Ωστόσο, επειδή οι άνδρες της Πυροσβεστικής έριξαν νερό για την κατάσβεση της φωτιάς στο ΙΧ του θύματος, αξιωματικοί της Ασφάλειας αναφέρουν πως ενδέχεται να έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία.

Λίγο πιο κάτω από το σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε και μια καμένη μηχανή, η οποία εικάζεται πως ήταν το αρχικό όχημα διαφυγής των δραστών, που επίσης έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Φως στην υπόθεση από τις κάμερες ασφαλείας

Οι κάμερες ασφαλείας στο σπίτι του επιχειρηματία αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση για τον εντοπισμό των δραστών, τη διαδρομή που ακολούθησαν αλλά και το πώς ακριβώς διέφυγαν. Δεν αποκλείεται πάντως να υπάρχουν και άλλα άτομα, τα οποία να λειτούργησαν ως υποστηρικτική ομάδα.

Παράλληλα, εξετάζονται μαρτυρίες από το οικογενειακό περιβάλλον του θύματος.

Το βίντεο ντοκουμέντο

Στο βίντεο ντοκουμέντο που μετέδωσε η ΕΡΤ φαίνεται το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο επιχειρηματίας να έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Η δολοφονία της πρώην συζύγου του

Η πρώην σύζυγος του Χρήστου Γιαλιά είχε δολοφονηθεί το 2018 από δυο αδέρφια με κίνητρο τη ληστεία. Οι δράστες της είχαν στήσει ενέδρα στην ίδια περιοχή, έξω από το σπίτι της, όπου την σκότωσαν με σφαίρα στο κεφάλι και την λήστεψαν.

Ποιος ήταν ο Χρήστος Γιαλιάς

Ήταν ιδιοκτήτης των πασίγνωστων και διεθνώς αναγνωρισμένων εταιρειών, ΦΑΡΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, G&G, G-EXPRESS, την BELLA GRECO με έδρα το Μιλάνο, που απασχολεί περισσότερους από 2000 εργαζόμενους.

Ο επιχειρηματίας υπήρξε, επίσης, ιδιοκτήτης της ομάδας του ΑΟ Τρικάλων, της ΠΑΕ Πανελευσινιακός και είναι αυτός που ανέκτησε την ομάδα του Μανδραϊκού.

Την ίδια ώρα, στο MEGA ο πρόεδρος των αστυνομικών της ΝΑ Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης ανέφερε:
«Ακούγονται πολλά για τοκογλυφίες… είχε ποινικό παρελθόν με πολλά, διακίνηση μεταναστών, κάτι περίεργα πράγματα… είχε απασχολήσει για διακίνηση όπλων… είχε εργοστάσιο κρεάτων, διάφορους αποθηκευτικούς χώρους, εταιρείες με φορτοεκφορτώσεις… προσπαθούν να δουν αν είναι προσωπική διαφορά ή εκτέλεση της “νύχτας”… το όπλο που το πέταξαν μέσα για να καεί, πιο πολύ παραπέμπει σε “νύχτα”».

Δείτε επίσης:

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Ύστατη προσπάθεια για να κληθούν κρίσιμοι μάρτυρες

Η Βόζεμπεργκ, η Ασημακοπούλου και του βοδιού το κέρατο

Κύρτσος: Ειδική παράγραφος για το Documento στο ψήφισμα «ράπισμα» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πανστρατιά και φοιτητικό «όχι» στα ιδιωτικά πανεπιστήμια Μητσοτάκη – «Θα βουλιάξει η Αθήνα»

Ρέθυμνο: «Μίλησε» το κινητό της 14χρονης – Τα μηνύματα ανδρών για ερωτικό ραντεβού

«Χιόνια και μεγάλος όγκος νερού»: Πότε αλλάζει ο καιρός – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν (Video)

Χρήστος Γιαλιάς: Χωρίς ασφάλεια το βράδυ της μαφιόζικης δολοφονίας – Τα αναπάντητα ερωτήματα

Τραγωδία «Θύρα 7»: 43 χρόνια μετά – «Πώς να ξεχάσεις;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter