Γάζα: Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές – Πλήγματα σε Νουσεϊράτ και Ράφα

Γάζα: Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές – Πλήγματα σε Νουσεϊράτ και Ράφα

Πολλαπλασιάστηκαν οι ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, ώρες μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που δήλωσε ότι «θα φτάσει μέχρι τέλους».

Τις πρώτες πρωινές ώρες το υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν ακόμη 19 Παλαιστίνιοι σε πλήγματα στην πόλη της Γάζας (βόρεια), στη Νουσέιρατ (κεντρικά) και στη Ράφα (νότια), έπειτα από ακόμη μια μέρα σφοδρών βομβαρδισμών και οδομαχιών.

Εξάλλου, νέα ισραηλινή έφοδος στοίχισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους στην Τζενίν, οχυρό παλαιστινιακών ένοπλων κινημάτων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Παλαιστινιακής Αρχής.

Διαβάστε επίσης: «Ρήγμα» στις σχέσεις ΗΠΑ – Ισραήλ: «Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους στη Γάζα παρά τις διεθνείς πιέσεις», λέει ο Νετανιάχου

Χανίγιε: «Αυταπάτη οποιαδήποτε μεταπολεμική λύση»

«Αυταπάτη» χαρακτήρισε ο ηγέτης της Χαμάς, ο Ισμαήλ Χανίγιε, οποιαδήποτε μεταπολεμική πολιτική λύση στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς τη συμμετοχή παλαιστινιακών «κινημάτων αντίστασης».

«Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε οποιεσδήποτε ιδέες ή πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να τερματίσουν τις ισραηλινές επιθέσεις και να ανοίξουν τον δρόμο για να τακτοποιηθούν οι Παλαιστίνιοι τόσο στη Δυτική Όχθη όσο και στη Λωρίδα της Γάζας», είπε ο εξόριστος στο Κατάρ ηγέτης της Χαμάς σε τηλεοπτική ομιλία του.

Διαβάστε σχετικά: Γάζα: «Άμεση κατάπαυση του πυρός» ζητά η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter