Γάζα: «Άμεση κατάπαυση του πυρός» ζητά η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Γάζα: «Άμεση κατάπαυση του πυρός» ζητά η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Με συντριπτική πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση ενέκρινε σήμερα 13/12/23 ψήφισμα που ζητά «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους.

Η πρόταση εγκρίθηκε με 153 ψήφους, έναντι 10 κατά (συμπεριλαμβανομένων του Ισραήλ και των ΗΠΑ) και 23 αποχών επί συνόλου 193 μελών. Απορρίφθηκε αμερικανική τροπολογία για να συμπεριληφθεί η καταδίκη των «αποτρόπαιων τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς» στις 7 Οκτωβρίου.

Την Παρασκευή, οι ΗΠΑ είχαν ασκήσει βέτο σε ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που ζητούσε «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη Λωρίδα της Γάζας για ανθρωπιστικούς λόγους, παρά την πίεση του γενικού γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες που κατήγγειλε τη «συλλογική τιμωρία» των Παλαιστινίων. Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν έχουν δικαίωμα βέτο στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Τα ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά έχουν πολιτική βαρύτητα και απηχούν το πώς αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Ιστορική Μέρα»

Για «ιστορική μέρα» έκανε λόγο ο παλαιστίνιος πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, αναφερόμενος στην έγκριση με πολύ ευρεία πλειοψηφία χθες Τρίτη ψηφίσματος το οποίο καλεί να κηρυχθεί άμεσα κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, εξέλιξη που όπως τόνισε στέλνει «ισχυρό μήνυμα».

«Είναι καθήκον όλων μας να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, ώσπου να μπορέσουμε να επιτύχουμε το τέλος αυτής της επίθεσης εναντίον του λαού μας, το τέλος αυτού του πολέμου εναντίον του λαού μας», είπε στον Τύπο ο Ριάντ Μανσούρ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Βορίδης «αγχώνεται» για το «Κέντρο» και αποθεώνει τον Μητσοτάκη (Video)

Εικονική πραγματικότητα Σκρέκα για την ακρίβεια – Είδε τις τιμές στα σούπερ μάρκετ να μειώνονται

Euobserver: Ο Μητσοτάκης μεταξύ των «σκληρών» Ευρωπαίων που θέλει να νομιμοποιήσει την παρακολούθηση δημοσιογράφων

Κασσελάκης: Ο κ. Ανδρουλάκης να κάνει μήνυση στον κ. Μητσοτάκη και στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter