Γεωργία – Ελλάδα: Το όνειρο του Euro 2024 έσβησε στα πέναλτι (Video)

Γεωργία – Ελλάδα: Το όνειρο του Euro 2024 έσβησε στα πέναλτι (Video)

Πιο ψύχραιμη στα πέναλτι η Γεωργία νίκησε 4-2 την Ελλάδα (0-0 στα 120 λεπτά) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Euro, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στα γήπεδα της Γερμανίας (14/6-14/7) όπου θα μετάσχει στον 6ο όμιλο κόντρα σε Τουρκία (18/6), Τσεχία (22/6) και Πορτογαλία (26/6)…

Ο Γκουστάβο Πογιέτ παρουσίασε την ίδια ακριβώς ενδεκάδα που συνέτριψε 5-0 το Καζακστάν, ενώ οι Γεωργιανοί είχαν αυτή τη φορά στο βασικό σχήμα το μεγάλο τους αστέρι τον Κβαρασχέλια που δεν αγωνίστηκε λόγω καρτών στο προηγούμενο ματς με το Λουξεμβούργο (2-0).

Η εθνική απορρόφησε γρήγορα την οποία πίεση προσπάθησε να της ασκήσει στο πρώτο 16λεπτο η Γεωργία και στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο του ματς. Το πρώτο 45λεπτο δεν είχε φάσεις πέρα από μια απόκρουση του Βλαχοδήμου στο 45’ σε φάουλ του Κακβετάτζε. Στο τέλος του ημιχρόνου δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ των παικτών μετά από κοκορομαχία Μάνταλου και Κβαρασκέλια, που τελείωσε με αποβολή των Τζαβέλα (ήταν εκτός αποστολής) και Λόρια.

Με κιτρινισμένους τους τρεις από τους τέσσερις της άμυνας, ο Πογιέτ ζήτησε πιο προσεκτική άμυνα και πιο γρήγορη ανάπτυξη. Η εθνική με την είσοδο του Σιώπη, σταμάτησε τις όποιες ορέξεις των γηπεδούχων για επιθέσεις. Οι διεθνείς έλεγξαν το παιχνίδι , έβγαλαν εκτός κλίματος αγώνα τον Κβαρασκέλια και με τη πάροδο του χρόνου γινόταν πιο πιεστική και απειλητική στην επίθεση. Πάντως και σε αυτό το 45λεπτο το ματς δεν είχε μεγάλες φάσεις κι έτσι ο τελικός οδηγήθηκε στην παράταση…

Στην παράταση είχαμε το ίδιο σκηνικό με την εθνική να είναι πλέον για τα καλά απειλητική. Στο 101’ από κόρνερ του Τσιμίκα ο Μαυροπάνος με κεφαλιά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μασούρας από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ. Όμως στο 105’ η Γεωργία είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μικαουτάτζε να κερδίζει τη μπάλα από λάθος του Μαυροπάνου, να γυρίζει στον Κβαρασκέλια που έκανε το σουτ στη κίνηση από τη γραμμή της μικρής περιοχής αλλά ο Βλαχοδήμος με το πόδι κράτησε το μηδέν. Στο 109’ απείλησε με ατομική προσπάθεια ο Τσβιταϊσβίλι κι αυτή ήταν η τελευταία καλή φάση στο παιχνίδι που έφτασε στα πέναλτι.

 

 

Η σειρά των πέναλτι:

Κοτσορασβίλι 1-0

Μπακασέτας απόκρουση

Νταβιντασβίλι 2-0

Μασούρας 2-1

Μικαουτάτζε άουτ

Μπουχαλάκης 2-2

Ντβάλι 3-2

Γιακουμάκης άουτ

Κβεκβετσκίρι 4-2

Ο Πολωνός Μαρτσίνιακ «κιτρίνισε» τους Μπάλντοκ, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο, Ζιβζιβάντζε, Κβικβέρλια, Κωνσταντέλια, Ρότα.

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κβερκβέλια, Κάσια, Ντβάλι, Σενγκέλια (86’ Τσβιταϊσβίλι), Κακαμπάτζε, Κιτεϊσβίλι (104’ Νταβιντάσβίλι), Κοτσορασβίλι, Κβαρατσκέλια (108’ Κβιλιτάια), Κακβετάτζε (104’ Κβεκβεκίρι), Ζιβζιβάντζε (74’ Μικαουτάτζε).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ (61’ Ρότα), Χατζηδιάκος (106’ Ρέτσος), Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης (67’ Σιώπης), Μάνταλος (98’ Μπουχαλάκης), Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας (61’ Κωνσταντέλιας), Ιωαννίδης (91’ Γιακουμάκης).

Γεωργία – Ελλάδα: Η στιγμή της σύρραξης και η κόκκινη στον Τζαβέλλα (Video)

Οι ψηφιακοί δολοφόνοι της majoritas

Σκάνδαλο Majoritas: Πώς το Μαξίμου χρησιμοποιεί ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα για πολιτικές καμπάνιες

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Το ντόμινο της μεγάλης χειραγώγησης

Βουλή: «Καθυστερήσεις» στην κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας – Αψιμαχίες με το «καλημέρα» (Video)

Πρόταση δυσπιστίας: Πυρετώδεις διεργασίες στα κομματικά επιτελεία – Εφ΄ όλης της ύλης η πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter