Γεραπετρίτης για Σαμαρά: «Η ισότητα δεν είναι θέμα της πλειοψηφίας»

Γεραπετρίτης για Σαμαρά: «Η ισότητα δεν είναι θέμα της πλειοψηφίας»

«Η ισότητα δεν είναι θέμα της πλειοψηφίας. Με κάθε σεβασμό. Ο νομοθέτης δεν είναι εδώ για να πράττει τα ευχάριστα. Δεν νομοθετούμε για τους πολλούς, αλλά για το δίκαιο και το σωστό» ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Δείτε επίσης: Κασσελάκης για Σαμαρά: «Φανταστείτε πρώην πρωθυπουργός σε οποιοδήποτε κόμμα εκτός της ΕΡΕ να έκανε αυτήν τη δήλωση»

Η τοποθέτησή του έγινε λίγο μετά την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν «υπάρχει καμία πίεση από την κοινωνία. Έρχεται ενάντια σε εκατομμύρια Έλληνες. Η παράταξη μας δεν θα έπρεπε να το είχε φέρει. Ο γάμος των ομόφυλων δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα».

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης απάντησε και στο ζήτημα συνταγματικότητας που έθεσε ο κ Σαμαράς. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «η επέκταση του πολιτικού γάμου δεν είναι θέμα του Συντάγματος, αλλά είναι θέμα του κοινού νομοθέτη.

Επίσης, και στο ζήτημα των παιδιών σημείωσε ότι το νομοσχέδιο «είναι προς το συμφέρον των παιδιών. Διότι όταν υπάρχει μία πραγματικότητα με οικογένειες ομοφύλων, τότε τα νομικά κενά, δημιουργούν περισσότερα προσκόμματα στα παιδιά. Μόνο όταν μπαίνει στους θεσμούς η ισότητα γίνεται πράξη».

Υπενθυμίζεται, ότι λίγο νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε σημειώσει ότι «το παιδί έχει το δικαίωμα και σε μάνα και σε πατέρα. Φυσικά και οι μοίρα μπορεί να στερήσει αυτό το δικαίωμα. Όμως θα υπάρχει ένας παππούς, μία γιαγιά, Τα παιδιά που έχασαν ένα γονιό θα έχουν γονεϊκά πρότυπα. Όταν η πολιτεία δίνει την επίβλεψη παιδιών σε δύο πατεράδες ή σε δύο μαμάδες, τότε η πολιτεία παραβιάζει τα δικαιώματα του παιδιού».

Σε ότι αφορά την αναφορά περί συνταγματικότητας, ο Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι το σύνταγμα συνδέει «ρητά την οικογένεια με την αναπαραγωγή του έθνους»

Δείτε επίσης: Βουλή: Απασφάλισε ο Σαμαράς με προσωπικές βολές κατά Μητσοτάκη για τον γάμο ομοφύλων – «Αυτά δεν έχουν σχέση με την παράταξή μας»

Πολάκης για την αποχή του από την ψηφοφορία για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Μητσοτάκη μην με ψάχνεις, έχω δουλειά που σώζει ζωές»

Καρφί Μπακογιάννη σε Σαμαρά: «Είδαμε και πάθαμε να αποκτήσουμε δημοκρατία στο κόμμα μας»

Πρωτοφανές: Ο Άρειος Πάγος αμφισβητεί το Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου και στηρίζει Μητσοτάκη

Να πού οφείλεται η άθλια επίθεση Ανδρουλάκη σε Βαξεβάνη και Documento!

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter