Βουλή: Απασφάλισε ο Σαμαράς με προσωπικές βολές κατά Μητσοτάκη για τον γάμο ομοφύλων – «Αυτά δεν έχουν σχέση με την παράταξή μας»

Βουλή: Απασφάλισε ο Σαμαράς με προσωπικές βολές κατά Μητσοτάκη για τον γάμο ομοφύλων – «Αυτά δεν έχουν σχέση με την παράταξή μας»

Ευθεία πυρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής για το νομοσχέδιο που κατοχυρώνει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στηλιτεύοντας τις εσωκομματικές πιέσεις που ασκήθηκαν στα μέλη της Κ.Ο. που αντιδρούν. «Και το χειρότερο, σε αυτά τα φροντιστήρια για το τωρινό νομοσχέδιο, μπερδεύτηκαν οι “ζυμώσεις” με τις… πιέσεις! Και κάποιες φορές, με ανεπίτρεπτες πιέσεις. Εν όψει μάλιστα μιας ψηφοφορίας, υποτίθεται, “κατά συνείδησιν”» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πρώην πρωθυπουργός αποδόμησε πλήρως το νομοσχέδιο, σημείο προς σημείο. Έκρινε πως μέσω αυτού πλήττεται η πυρηνική οικογένεια και ότι ανοίγει ο δρόμος για τον «γονέα 1» και «γονέα 2», ότι δεν προστατεύονται τα δικαιώματα των παιδιών, ενώ υπογράμμισε πως ανοίγει η κερκόπορτα -όπως ανέφερε- για την παρένθετη μητρότητα και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Υπερασπίστηκε την εκκλησία που εκφράζει ενστάσεις, επικαλέστηκε το ΚΚΕ για να καταδείξει πως όσοι αντιδρούν δεν είναι ακροδεξιοί και έκρινε πως τέτοιου είδους νομοθετήματα «δεν έχουν σχέση με την παράταξη μας». Κύριοι της Κυβέρνησης, δεν κάνετε έτσι στροφή στο “Κέντρο”. Δεν είναι “Κέντρο” η ανατροπή της οικογένειας, δεν είναι “Κέντρο” η κατάργηση της μάνας και του πατέρα» υποστήριξε.

Πρώτο χτύπημα

«Ακούω το επιχείρημα: και τι θα συμβεί με τα παιδάκια που ήδη έχουν παραχωρηθεί σε μονογενεϊκές οικογένειες και ο μοναδικός γονιός τους συζεί με άτομο του ίδιου φύλου; Αν φύγει πρόωρα από τη ζωή, θα δοθούν σε ίδρυμα;» είπε εισαγωγικά για ένα επιχείρημα που επαναλαμβάνει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσθέτοντας:

«Απ’ όλα τα προσχηματικά επιχειρήματα, αυτό είναι το πιο προσχηματικό! Γιατί; Γιατί απλούστατα αυτό μπορεί να καλυφθεί με μιαν απλή συμβολαιογραφική πράξη ή με μια προσθήκη στο Σύμφωνο Συμβίωσης. Δηλαδή μέσα στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο».

Μάλιστα, τα «σκάγια» πήραν και τον Άκη Σκέρτσο: «Το ομολόγησε άλλωστε ο αρμόδιος για το νομοσχέδικο υπουργός, όταν απάντησε, στις 15/1, γιατί δεν αλλάζουμε το Σύμφωνο Συμβίωσης. Είπε λοιπόν: “Αυτό θα έλυνε το πρόβλημα των παιδιών, όμως θα διατηρούσε την άδικη διάκριση σε βάρος των ομόφυλων ζευγαριών…”. Άρα, το πρόβλημα που πάνε να λύσουν δεν είναι τα παιδιά! Επικαλούνται προσχηματικά «τα παιδιά». Δεν αλλάζουν το Σύμφωνο Συμβίωσης. Αλλάζουν τον ίδιο τον ορισμό της οικογένειας!».

Δεύτερο χτύπημα

«Ακούω, εδώ, το δήθεν επιχείρημα: Ότι το νομοσχέδιο προβλέπει πως δεν θα μπεί το “γονέας ένα και δύο”» σημείωσε τη στιγμή που ο πρωθυπουργός το μεσημέρι φρόντισε να κάνει τη συγκεκριμένη διευκρίνιση. Και συνέχισε λέγοντας: «Προσέξτε: Μπορεί να μην το προβλέπει – αλλά δεν το εμποδίζει! Οδηγεί με βεβαιότητα σε αυτό… Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι ανοίγουμε “κερκόπορτα”».

Τρίτο χτύπημα

«Μας λένε μετά κι ένα δεύτερο δήθεν επιχείρημα: Ότι δεν θα υπάρχει παρένθετη μητέρα για να αποκτήσουν παιδί τα ζευγάρια ανδρών ομοφυλοφίλων…» παρέθεσε, κάτι που εξίσου είχε αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης. «Αλλά και πάλι, κάποιος ενδιαφερόμενος, για λόγους “ισότητας” και “συμπεριλιπτικότητας”, θα το διεκδικήσει στα δικαστήρια. Και θα εγκριθεί και αυτό. Σας το λέει και αυτό ρητά από προχθές, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής. Γιατί, με ποιά λογική θα επιτρέψουμε την παρένθετη μητρότητα στα ετερόφυλα ανδρόγυνα, αλλά δεν θα την επιτρέψουμε στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών; Πώς θα έχουμε ψηφίσει την «ισότητα», αλλά θα έχουμε απαγορεύσει την «εξίσωση»; Θα καταπέσει στα δικαστήρια» προέβλεψε.

Τέταρτο χτύπημα

«Άκουσα επίσης κάποιους να λένε, ότι, εν πάση περιπτώσει, ο γάμος των ομοφύλων και η τεκνοθεσία είναι λέει “δέσμευση” της παράταξης» είπε, εξηγώντας: «Ε λοιπόν, δεν είναι “δέσμευση”! Ποιά ακριβώς “δέσμευση” έχουμε αναλάβει; Στο πρόγραμμα της ΝΔ αναφερόμαστε “στα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ”. Έτσι γενικά. Καμία αντίρρηση να δεχθούμε τα δικαιώματα και των ΛΟΑΤΚΙ και κάθε κοινωνικής ομάδας. Επαναλαμβάνω, καμία αντίρρηση… Άλλωστε έχουν ήδη γίνει πολλά για τους ΛΟΑΤΚΙ. Και μάλιστα από τη δική μας κυβέρνηση. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχθούμε ό,τι καθένας διεκδικεί ως “δικαίωμά” του. Και πάντως ποτέ δεν δεσμευτήκαμε ότι θα αποδεχθούμε όλα όσα οι ΛΟΑΤΚΙ διεκδικούν ως “δικαιώματα”».

Πέμπτο χτύπημα

Ειδική αναφορά έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια σε σχέση με το γεγονός ότι Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές της Γερμανίας μετάνιωσαν που δεν υπερψήφισαν ένα ανάλογο νομοσχέδιο. Επ΄ αυτού, ο κ. Σαμαράς απάντησε: «Μου είπε κάποιος ότι αυτό είναι δήθεν “υποχρέωσή” μας, γιατί ανήκουμε στο Ευρωπαϊκό Λαίκό Κόμμα, στο ΕΛΚ. Του θύμισα πώς όταν πέρασε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών στη Γερμανία το 2016, ψήφισαν εναντίον του τα περισσότερα μέλη του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος! Πρόκειται, λοιπόν, για πρωτοβουλία που καμία υποχρέωση δεν έχουμε να το ψηφίσουμε επειδή ανήκουμε στο ΕΛΚ…»

«Ακροδεξιό το ΚΚΕ;»

Αίσθηση προκάλεσε ότι ο κ. Σαμαράς επικαλέστηκε το ΚΚΕ για να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχονται όσοι διαφωνούν με το νομοσχέδιο: «Απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί όπως “ομοφοβικό παραλήρημα”, “σεξιστής”, “ακροδεξιός” κλπ. Αυτό είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία. Να σας θυμίσω, για παράδειγμα, ότι εναντίον του νομοσχεδίου είναι και το ΚΚΕ. Είναι “ακροδεξιό” και το ΚΚΕ; Τρελαθήκαμε τελείως;»

Δείτε επίσης:

Πρωτοφανές: Δημοσιογράφοι ζητούν να μην μεταδοθούν πληροφορίες για την ολομέλεια του Αρείου Πάγου για το ψήφισμα «καταπέλτη»

Άρειος Πάγος: Συγκαλούν ολομέλεια για το ψήφισμα «καταπέλτη» του Ευρωκοινοβουλίου με σκοπό να το αντικρούσουν

Ευρωκοινοβούλιο: Υποκλοπές, Τέμπη, αστυνομική βία και ελευθερία του Τύπου στο ψήφισμα κόλαφο για τον Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter