Γερμανία: Ακροδεξιές ομάδες διεισδύουν στις διαδηλώσεις των αγροτών (Photos – Videos)

Γερμανία: Ακροδεξιές ομάδες διεισδύουν στις διαδηλώσεις των αγροτών (Photos – Videos)

Την ώρα που η Γερμανία «βράζει» εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων, σε ορισμένες περιοχές, ακροδεξιές ομάδες κατάφεραν να διεισδύσουν και σε ορισμένες περιπτώσεις να αναλάβουν τις διαμαρτυρίες των αγροτών, ενάντια στις περικοπές των επιδοτήσεων από την κυβέρνηση, που ανακοινώθηκαν στα τέλη του περασμένου έτους.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου στη Δρέσδη, την πρωτεύουσα του κρατιδίου της Σαξονίας, στελέχη από τις τάξεις των «Ελεύθερων Σαξόνων» (Freie Sachsen), ενός μικρού δεξιού εξτρεμιστικού κόμματος που ιδρύθηκε το 2021, μίλησαν σε συγκέντρωση έξω από την όπερα Semperoper, ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο MDR.

Ο «Τρίτος Δρόμος» (Third Way), ένα νεοναζιστικό κόμμα που ιδρύθηκε από πρώην μέλη του δεξιού εξτρεμιστικού NPD το 2013, απηύθυνε έκκληση στον ιστότοπό του προς τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στους διαμαρτυρόμενους αγρότες.

Ακόμη, περιφερειακοί εκπρόσωποι του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (Alternative für Deutschland) φέρεται να συμμετείχαν σε μια διαδήλωση αγροτών στη Στουτγάρδη, στη νοτιοδυτική Γερμανία

Όπως μετέδωσε ο Guardian, η ένωση αγροτών της κεντρικής Γερμανίας προσπάθησε επανειλημμένα να αποστασιοποιηθεί από τα ακροδεξιά κόμματα που επευφημούσαν για το κάλεσμά της για διαμαρτυρίες.

Υπενθυμίζεται, ότι οι αγρότες της χώρας ξεχύθηκαν στους δρόμους μεγάλων πόλεων, αντιδρώντας στα μέτρα λιτότητας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με την κατάργηση των γεωργικών επιδοτήσεων.

Οι αγρότες έχουν υποσχεθεί να αποκλείσουν τις κύριες οδούς κυκλοφορίας και εφοδιασμού μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς προειδοποιούν ότι συνέπεια του τερματισμού των φορολογικών ελαφρύνσεων θα είναι να καταστούν μη βιώσιμες οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Παράλληλα, οι μηχανοδηγοί στη Γερμανία καλούνται σε τριήμερη απεργία από την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή το βράδυ, 12 του μηνός, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για τους μισθούς και τις ώρες εργασίας με τον δημόσιο φορέα Deutsche Bahn (DB), ανακοίνωσε σήμερα το συνδικάτο GDL.

Οι μηχανοδηγοί επιβατικών τρένων αναμένεται να αποχωρήσουν από τις 2 το πρωί της Τετάρτης έως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής. Οι στάσεις εμπορευματικών τρένων ενδέχεται να ξεκινήσουν από το απόγευμα της Τρίτης στις 6 το απόγευμα.

Η απεργία θα επηρεάσει εκατομμύρια επιβάτες τρένων αυτή την εβδομάδα. Το χρονοδιάγραμμα έκτακτης ανάγκης που ανακοίνωσε ότι θα παρέχει η DB, θα προσφέρει εξαιρετικά περιορισμένες υπηρεσίες από Τετάρτη έως Παρασκευή, με έναν αριθμό υπεραστικών και περιφερειακών τρένων να ακυρώνονται.

Δείτε επίσης: Σε κλοιό κινητοποιήσεων η Γερμανία – Στους δρόμους αγρότες και μηχανοδηγοί τρένων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter