Σε κλοιό κινητοποιήσεων η Γερμανία – Στους δρόμους αγρότες και μηχανοδηγοί τρένων

Σε κλοιό κινητοποιήσεων η Γερμανία – Στους δρόμους αγρότες και μηχανοδηγοί τρένων
Φωτογραφία: Twitter

Στους δρόμους βγήκαν οι Γερμανοί αγρότες τη Δευτέρα 8/1, ως απάντηση στα μέτρα λιτότητας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, με την κατάργηση των γεωργικών επιδοτήσεων.

Κομβόι τρακτέρ και φορτηγών, ορισμένα με πανό που έγραφαν «χωρίς αγρότες, χωρίς τρόφιμα, χωρίς μέλλον», παρά το έντονο κρύο, απέκλεισε σε ένδειξη διαμαρτυρίας την κεντρική λεωφόρο που οδηγεί στην Πύλη του Βρανδεμβούργου.

Σύμφωνα με αναφορές της αστυνομίας, δρόμοι και παρακαμπτήριες οδοί αποκλείστηκαν σε πολλά σημεία της χώρας, προκαλώντας έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση κατά την πρωινή ώρα αιχμής.

Οι αγρότες έχουν υποσχεθεί να αποκλείσουν τις κύριες οδούς κυκλοφορίας και εφοδιασμού μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς προειδοποιούν ότι συνέπεια του τερματισμού των φορολογικών ελαφρύνσεων θα είναι να καταστούν μη βιώσιμες οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι μια εβδομάδα δράσης απεργιακών κινητοποιήσεων, η οποία και θα κορυφωθεί με τη μεγάλη διαδήλωση στο Βερολίνο στις 15 Ιανουαρίου.

Σε απεργία προχωρούν τα μέλη της Ένωσης Γερμανών Αγροτών (DBV), τα μέλη της Ομοσπονδιακής Ένωσης Εμπορευματικών Μεταφορών και Επιμελητείας (BGL), της Γερμανικής Ένωσης Οδηγών Λοκομοτίβων (GDL) και της Ένωσης Υπηρεσιών Ενωμένης Εμπορίας (Verdi).

«Παραλύει» το σιδηροδρομικό δίκτυο – Τριήμερη απεργία στα τρένα

Την ώρα που «βράζει» η γερμανική πρωτεύουσα από το μπλόκο των αγροτών, απέτυχαν να οδηγήσουν σε συμφωνία οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Γερμανικής Ένωσης Μηχανοδηγών (GDL) και της Deutsche Bahn (DB) – της μεγαλύτερης σιδηροδρομικής εταιρείας της Γερμανίας – επομένως η GDL ανακοίνωσε 24ωρη «προειδοποιητική απεργία».

Πρόκειται για κοινή τακτική στις γερμανικές διαπραγματεύσεις για τους μισθούς, αλλά η διαφωνία συνεχίζει να κλιμακώνεται. Το κεντρικό ζήτημα είναι η έκκληση του σωματείου για μείωση του ωραρίου των εργαζομένων με βάρδιες από 38 σε 35 ώρες την εβδομάδα χωρίς μείωση μισθού, αίτημα στο οποίο οι εργοδότες μέχρι στιγμής είναι αντίθετοι.

Οι μηχανοδηγοί επιβατικών τρένων αναμένεται να αποχωρήσουν από τις 2 το πρωί της Τετάρτης έως τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής. Οι στάσεις εμπορευματικών τρένων ενδέχεται να ξεκινήσουν από το απόγευμα της Τρίτης στις 6 το απόγευμα.

Η απεργία θα επηρεάσει εκατομμύρια επιβάτες τρένων αυτή την εβδομάδα. Το χρονοδιάγραμμα έκτακτης ανάγκης που ανακοίνωσε ότι θα παρέχει η DB, θα προσφέρει εξαιρετικά περιορισμένες υπηρεσίες από Τετάρτη έως Παρασκευή, με έναν αριθμό υπεραστικών και περιφερειακών τρένων να ακυρώνονται.

Τα ταξίδια θα μπορούσαν να παρεμποδιστούν σε μεγάλο βαθμό σε όλη τη Γερμανία κατά τη διάρκεια της απεργιακής περιόδου.

Διαβάστε επίσης: 

Τραμπ: Απειλή για την υποψηφιότητά του οι νομικές του περιπέτειες

Κολομβία: Διακινούσαν 5 τόνους κοκαΐνης κάθε μήνα – Πάνω από 2 δισ. δολάρια τα έσοδα της συμμορίας «Los Curva»

Ισραήλ: Διαδηλωτές μπλόκαραν την είσοδο στo Kοινοβούλιο – Ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter