Τραμπ: Απειλή για την υποψηφιότητά του οι νομικές του περιπέτειες

Τραμπ: Απειλή για την υποψηφιότητά του οι νομικές του περιπέτειες

Μπορεί ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να βρίσκεται «παγιδευμένος» σε μια σειρά σοβαρών νομικών περιπετειών, ωστόσο, η ενδεχόμενη επιστροφή του στον Λευκό Οίκο αποτελεί σοβαρή απειλή για τον πλανήτη.

Ο Τραμπ βρίσκεται είτε στα πολιτειακά είτε στα ομοσπονδιακά δικαστήρια για μία σειρά υποθέσεων, άλλες αστικής φύσης και άλλες ποινικής.

Πάντως, το επερχόμενο δικαστικό ημερολόγιο του Τραμπ έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε όσους εργάζονται για την προεδρική του εκστρατεία.

«Είναι ένας εφιάλτης προγραμματισμού», είπε στους δημοσιογράφους το Σάββατο η ανώτερη σύμβουλος του Τραμπ, Σούζι Γουάιλς. «Δεν υπάρχει τρόπος να το καλύψουμε αυτό», πρόσθεσε.

Η προσπάθεια του μεγιστάνα για μια δεύτερη θητεία, φαίνεται ότι βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τις ημερομηνίες των δικαστηρίων, εξαιτίας του των νομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει.

Η νομική ομάδα του Τραμπ έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να καθυστερήσει τις τέσσερις ποινικές δίκες του επιχειρηματία μετά και το πέρας των εκλογών, με αρκετή επιτυχία μέχρι στιγμής.

Η δίκη για την υπόθεση παρεμβολής του στις ομοσπονδιακές εκλογές έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 4 Μαρτίου, μία ημέρα πριν από τη διεξαγωγή προκριματικών εκλογών σε 15 πολιτείες και την αμερικανική.

Σημειώνεται, ότι ο Τραμπ προηγείται με περίπου 50 μονάδες στις εθνικές δημοσκοπήσεις και 30 μονάδες στην Αϊόβα.

Το Κολοράντο και το Μέιν απέκλεισαν τον περασμένο μήνα τον Τραμπ από το ψηφοδέλτια για την εκπροσώπηση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην εισβολή στο Καπιτώλιο.

Για τους περισσότερους ευρωπαίους ηγέτες, η πρώτη θητεία του Τραμπ ήταν – τουλάχιστον – τραυματική, συνοδευόμενη όπως και με απειλές για αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ.

Μετά από όλα αυτά, ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί κατηγορούν τους συναδέλφους τους και τους εθνικούς ηγέτες, ότι δεν καταρτίζουν σχέδια έκτακτης ανάγκης και δεν σκέφτονται αρκετά σκληρά για το πώς να αντιμετωπίσουν μια δεύτερη θητεία Τραμπ.

Εάν ο μεγιστάνας κερδίσει την υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων και στη συνέχεια εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, θεωρείται βέβαιο πως θα σταματήσει την ροή της εξοπλιστικής βοήθειας, αφού διαφωνεί με την στήριξη της Ουκρανίας.

Για την Γάζα η θέση του είναι μάλλον ασαφής. Ακόμα, ο Τραμπ είναι κατά της παγκοσμιοποίησης και υπέρ των εξοπλισμών – ως μέρος της μάχης κατά της Κίνας.

Διαβάστε επίσης:

Ιαπωνία: Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών και των αγνοούμενων – Μάχη με τον χρόνο και την φύση

Κολωνός: Ξεκινά η δίκη για τη δυσώδη υπόθεση – Η 12χρονη «θέλει να τιμωρηθούν όλοι» υποστηρίζει η δικηγόρος της (Video)

Καιρός: Μπαίνει για τα καλά ο χειμώνας με δύο κύματα ψύχους – Προβλέψεις για χιόνια ακόμα και στην Αττική

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter