Ισραήλ: Διαδηλωτές μπλόκαραν την είσοδο στo Kοινοβούλιο – Ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης (Video)

Ισραήλ: Διαδηλωτές μπλόκαραν την είσοδο στo Kοινοβούλιο – Ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης (Video)

Την παραίτηση της κυβέρνησης Νετανιάχουν και προκήρυξη νέων εκλογών ζήτησαν, διαδηλώνοντας έξω από την Κνεσέτ, το ισραηλινό κοινοβούλιο, περίπου 40 διαδηλωτές, με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν με τη βία, ενώ ένας συνελήφθη.

Οι ακτιβιστές κάθισαν στο έδαφος, και μπλόκαραν την είσοδο στο κτίριο. Μεταξύ άλλων φώναζαν «Εκλογές τώρα», ενώ κατηγορούσαν την κυβέρνηση Νετανιάχου για «εγκατάλειψη των ομήρων» και «ζημιά στη διεθνή φήμη του Ισραήλ».

«Κάθε ελπίδα που είχαμε ότι η κυβέρνηση θα ανταποκρινόταν στο επίπεδο της έκτακτης ανάγκης έχει καταρρεύσει υπό το φως της αποτυχημένης συμπεριφοράς της, η οποία αντανακλάται στη δυσλειτουργία, την εγκατάλειψη των απαχθέντων, τον θανάσιμο τραυματισμό της εικόνας του κράτους στον κόσμο, τη συνεχιζόμενη υποκίνηση και διαίρεση κατά του πληθυσμού του Ισραήλ στους διάφορους τομείς του και την εκτροπή των προϋπολογισμών υπέρ προσωπικών συμφερόντων για λογαριασμό του κοινού» αναφέρουν οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους.

Ένας εκ των διαδηλωτών, του οποίου ο αδελφός δολοφονήθηκε στο πάρτι της Nova, δήλωσε: «Ο αδελφός μου δολοφονήθηκε εξαιτίας ενός ανθρώπου που εδώ και οκτώ χρόνια διεξάγει ιδιωτικό πόλεμο εναντίον ολόκληρης της χώρας μόνο και μόνο για να μπορεί να επιβιώνει, να αποφεύγει τη δικαιοσύνη και να συνεχίζει να ληστεύει τα κεφάλαιά μας. Μόνο ανόητοι ακολουθούν τα ψέματά του. Είναι ένας ναρκισσιστής που δεν σκέφτηκε ποτέ την ασφάλεια της χώρας και την ασφάλεια των πολιτών του».

Δημοσκόπηση κόλαφος για Νετανιάχου

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει γίνει βαθιά αντιδημοφιλής τους τελευταίους μήνες για την αποτυχία της να σταματήσει την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου και για τον επακόλουθο χειρισμό του πολέμου στη Γάζα.

Μια δημοσκόπηση της Ισραηλινής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης έδειξε ότι το 64% των Ισραηλινών πιστεύει ότι οι επιδόσεις του Νετανιάχου δεν ήταν αρκετά καλές μετά από 90 ημέρες πολέμου.

Μια δεύτερη δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 46% των Ισραηλινών πιστεύει ότι ο ηγέτης του κόμματος Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ είναι το καταλληλότερο πρόσωπο για να ηγηθεί της χώρας, σε σύγκριση με μόλις το 25% για τον Νετανιάχου.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, επικράτησε κλίμα μεγάλης έντασης ανάμεσα στον αρχηγό του ισραηλινού γενικού επιτελείου στρατηγό Χέρζι Χαλέβι και ακροδεξιούς υπουργούς κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης της κυβέρνησης του Ισραήλ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter