Γερμανία: Πάνω από 100.000 διαδηλωτές σε εκατό πόλεις ενάντια στο ακροδεξιό AfD

Γερμανία: Πάνω από 100.000 διαδηλωτές σε εκατό πόλεις ενάντια στο ακροδεξιό AfD

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε όλη τη Γερμανία το Σάββατο σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του ακροδεξιού κόμματος Alternative für Deutschland (AfD), το οποίο προκάλεσε την γενική κατακραυγή αφού αποκαλύφθηκε ότι τα μέλη του κόμματος συζήτησαν σχέδια μαζικής απέλασης προσφύγων και μεταναστών σε μια συνάντηση εξτρεμιστών.

Στη Φρανκφούρτη, περίπου 35.000 άνθρωποι συμμετείχαν στο κάλεσμα με το πανό «Υπερασπιστείτε τη δημοκρατία – Φρανκφούρτη ενάντια στο AfD», πραγματοποιώντας πορεία στην οικονομική καρδιά της Γερμανίας. Ένας αντίστοιχος αριθμός διαδηλωτών συγκεντρώθηκε και στο Ανόβερο με ορισμένους από αυτούς να κρατούν στα χέρια τους αφίσες με συνθήματα όπως «Έξω οι Ναζί».

Διαβάστε επίσης – Γερμανία: Η άνοδος της Ακροδεξιάς ξυπνάει το αντιφασιστικό κίνημα

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε πόλεις όπως το Μπράουνσβαϊγκ, η Ερφούρτη και το Κάσελ και πολλές μικρότερες πόλεις, αντικατοπτρίζοντας το εύρος των κινητοποιήσεων που έλαβαν χώρα σχεδόν κάθε μέρα την περασμένη εβδομάδα. Συνολικά, έχουν πραγματοποιηθεί διαδηλώσεις σε περίπου 100 τοποθεσίες σε όλη τη Γερμανία από την Παρασκευή έως το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένου του Βερολίνου την Κυριακή.

Οι πολιτικοί, οι εκκλησίες και οι προπονητές της Bundesliga προέτρεψαν όλοι τον κόσμο να σταθεί ενάντια στο AfD.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν αφού αποκαλύφθηκε ότι μέλη του ακροδεξιού κόμματος AfD είχαν συμμετάσχει σε συναντήσεις με νεοναζί και άλλους ακροδεξιούς εξτρεμιστές για να συζητήσουν τη μαζική απέλαση μεταναστών, αιτούντων άσυλο και Γερμανών πολιτών ξένης καταγωγής που κρίθηκε ότι δεν κατάφεραν να ενσωματωθούν.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στις συνομιλίες κοντά στην πόλη Πότσνταμ της ανατολικής Γερμανίας ήταν ο Μάρτιν Σέλνερ, ηγέτης του Κινήματος Ταυτότητας της Αυστρίας, το οποίο προσυπογράφει τη θεωρία συνωμοσίας «μεγάλης αντικατάστασης» η οποία υποστηρίζει ότι υπάρχει μια… συνωμοσία από μη λευκούς μετανάστες για να αντικαταστήσουν τους «ιθαγενείς» της Ευρώπης. τον «λευκό πληθυσμό» της.

Η είδηση της συνάντησης αυτής προκάλεσε σοκ σε όλη τη Γερμανία σε μια εποχή που το AfD εκτινάσσεται στα ύψη στις δημοσκοπήσεις, λίγους μήνες πριν από τις τρεις μεγάλες περιφερειακές εκλογές στην ανατολική Γερμανία, όπου η υποστήριξη υπέρ του κόμματος αυτού είναι ισχυρότερη.

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα επιβεβαίωσε την παρουσία των μελών του στη συνεδρίαση, αλλά αρνήθηκε ότι ενέκρινε το σχέδιο «μετανάστευσης» που υποστήριξε ο Σέλνερ.

Κορυφαίοι πολιτικοί, συμπεριλαμβανομένου του καγκελάριου Όλαφ Σολτς, ο οποίος συμμετείχε σε διαδήλωση το περασμένο Σαββατοκύριακο, είπαν ότι οποιοδήποτε σχέδιο απέλασης μεταναστών ή πολιτών ισοδυναμούσε με «επίθεση κατά της δημοκρατίας μας και με τη σειρά του σε όλους μας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter