ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Τα προκλητικά tweet που… κουκουλώνουν το μέγεθος της καταστροφής

ΓΓ Πολιτικής Προστασίας: Τα προκλητικά tweet που… κουκουλώνουν το μέγεθος της καταστροφής

Προκλητική ανάρτηση πραγματοποίησε το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις στη Ρόδο και τα ανεξέλεγκτα μέτωπα της πυρκαγιάς που κατακαίνε το νησί επί 6 ημέρες.

Μέσω του twitter και στα Αγγλικά πληροφορεί – προφανώς τους τουρίστες ή τα ταξιδιωτικά πρακτορεία και τους «βιομήχανους» του τουρισμού;- ότι «Οι πληγείσες περιοχές αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των συνολικών τουριστικών υποδομών της Ρόδου»!

Mε άλλο δε tweet το υπουργείο παραπλανά την κοινή γνώμη (και κυρίως τη διεθνή) για το μέγεθος της καταστροφής αναρτώντας χάρτη όπου δείχνει ως πληγείσες περιοχές μόνο κάποια παράλια μεταξύ Κιοταρίου και Λίνδου, αποσιωπώντας την τεράστια έκταση των καμένων εκτάσεων αλλά και “ξεχνώντας” τους κατοίκους του νησιού σε τόσα χωριά που ήδη μετρούν καμένες περιουσίες και σπίτια.

Πρόκειται για εμπαιγμό και απόπειρα υποβάθμισης των δραματικών γεγονότων και της τεράστιας οικολογικής και οικονομικής καταστροφής στο νησί, που ασφαλώς, όχι μόνο δε μετριάζεται από τέτοιες “πληροφορίες” αλλά επιτείνεται και αντανακλά το πώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους κατοίκους και το περιβάλλον, θυσιάζοντας τα πάντα στο βωμό της τουριστικής βιομηχανίας αλλά και των fake news.

Πάντως το κακό έχει ήδη γίνει με το μαζικό κύμα αποχώρησης από το φλεγόμενο νησί, όπως δείχνουν οι εικόνες από το γεμάτο αεροδρόμιο και τα γεμάτα πλοία που αναχωρούν με τουρίστες προς άλλους προορισμός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter