Για τη φουκαριάρα τη μάνα του(ς)

Για τη φουκαριάρα τη μάνα του(ς)

Ο Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος, Ακης χαϊδευτικά, παρά την εμφάνισή του που παραπέμπει σε σχολαστικό φροντιστή του εαυτού του, είναι λαϊκό παιδί. Μπορεί η επιμελημένη κόμμωσή του, με την κουπ που παραπέμπει σε συνεχή κίνηση του τριχωτού της κεφαλής όταν το φυσάει καλοκαιρινή τραμουντάνα, να φωνάζει από μακριά ότι περνάει ώρες στον καθρέφτη, ωστόσο η ψυχούλα του, λένε όσοι τον γνωρίζουν, είναι άστατη και ανταριασμένη. Αν για το μαλλί θέλει κάθε πρωί πιστολάκι, για τα μέσα του θέλει μαχαίρι να κοπεί. Πονάει τους ταπεινούς και καταφρονημένους, τους ανήμπορους και αδικημένους. Πιο πολύ πονάει αυτούς που χτυπάει η κυβέρνησή του. Ενας ρεμπέτης της κυβέρνησης είναι, που τραγουδά τον καημό του κόσμου. Οσοι δεν το πιστεύετε διαβάστε τι είπε για τον πόνο των άλλων: «Δεν είμαστε μια κυβέρνηση που είναι αδιάφορη, ο κόσμος πονάει, το καταλαβαίνουμε, εμένα η μάνα μου είναι συνταξιούχος βλέπω πόσο ζορίζεται καθημερινά, δεν είμαστε από άλλο πλανήτη». Ενώ όμως ήμουν έτοιμη να δεχτώ χωρίς κριτική την άκρατη ευαισθησία του, θυμήθηκα κάτι. Ο Ακης είχε υπηρετήσει στο γραφείο του Γιάννη Στουρνάρα όταν ο νυν κεντρικός τραπεζίτης ήταν υπουργός Οικονομικών. Οδευε και τότε η κυβέρνηση σαν τον Αττίλα πάνω στους συνταξιούχους. Και θεώρησε καλό ο Στουρνάρας να βγει και να δηλώσει ότι καταλαβαίνει τα ζόρια του κόσμου γιατί και η μάνα του περνάει με μια σύνταξη. Ουπς. Ή ο Σκέρτσος αντιγράφει Στουρνάρα επειδή θεωρεί ότι η κλάψα τέτοιου τύπου πιάνει ή ο Ακης ήταν τότε ο συντάκτης της δήλωσης Στουρνάρα, ως υπηρετών άλλωστε στο γραφείο του. Για τη φουκαριάρα τη μάνα τους.

Τικ – τακ

Δεν θα το κρύψω. Αυτές τις μέρες το μυαλό μου είναι στην ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου. Ξεκίνησε η δύσμοιρη να διεκπεραιώσει την υπόθεση «σκευωρία Novartis» λίγο πριν από τη συνταξιοδότησή της και να αποχωρήσει επιτυχώς μέσα στις ιαχές του (νεοδημοκρατικού) πλήθους και κοντεύει να βρεθεί απολογούμενη.

Η έρευνα για την παραποίηση του εγγράφου του FBI μοιραία θα οδηγήσει και προς το ανακριτικό γραφείο. Ποιος έκανε τη δουλίτσα; Αν την έκαναν στη Μεταφραστική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ, η ανακρίτρια δεν είδε ότι έλειπαν ονόματα; Τα ονόματα δεν χρειάζονται μετάφραση. Και ο νόμος σε αυτή δίνει την ευθύνη τελικού ελέγχου.

Ο Βαξεβάνης πάντως μόλις ασκήθηκε δίωξη εναντίον του είχε προειδοποιήσει ότι η κατασκευή της κατηγορίας το μόνο που θα κάνει σίγουρα είναι να ξανανοίξει την υπόθεση Novartis. Κοίτα που είχε δίκιο.

Ενώ όμως ασχολούμαστε με το σκάνδαλο της παραποίησης εγγράφων μάς διαφεύγει το απλό, πλην όμως βασικό: τελικώς τα έγγραφα του FBI ανέφεραν πολιτικά πρόσωπα.

Μήπως όσοι έλεγαν ότι δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα γνώριζαν και τις επεμβάσεις που είχαν γίνει στα έγγραφα;

Ο Στέργιος Σουγιουτζόγλου είναι διευθυντικό στέλεχος της Αναπτυξιακής Τράπεζας, την οποία, όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες της εφημερίδας, βαραίνουν διάφορα σκάνδαλα. Ο κ. Σουγιουτζόγλου έχει επιλεγεί από τη διοίκηση της Τράπεζας για το καλό του βιογραφικό, όπως ανακοινώθηκε. Τυγχάνει να είναι και γαμπρός της Εύας Καϊλή (παντρεύτηκε την αδελφή της Μανταλένα), ενώ καλή άποψη γι’ αυτόν έχει και ο Αδωνης Γεωργιάδης.

Οι πληροφορίες που έφτασαν στα αυτιά μου πάντως είναι ότι σχολιάζεται για τα… ελληνικά του στο εσωτερικό της τράπεζας. Ισως να φταίνε οι ξενόγλωσσες σπουδές του.

Μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την κριτική που άσκησε ο Πολάκης σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Αυγής» που μιλούσε για τα δικαιώματα των χταποδιών. Στον Πολάκη απάντησε ο Αγγελος Τσέκερης της «Αυγής» και ξεκίνησε μια ακόμη συζήτηση η οποία καλό θα ήταν να γινόταν με τσίπουρο και χταποδάκι μεζέ και όχι με τον τρόπο που έγινε.

Είναι νομίζω καιρός να καταλάβουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το επικίνδυνο χταπόδι λέγεται Μητσοτάκης και έχει πιάσει στα πλοκάμια του όλη τη χώρα και τη σφίγγει. Και ο Πολάκης καλά θα κάνει να μη σχολιάζει τα πάντα (καλύτερα να ψαρεύει χταπόδια), αλλά και ο δικαιωματισμός καλό θα είναι να έχει σοβαρότητα γιατί σε λίγο θα τους κλαίνε οι ρέγγες.

Ο Σαββίδης και οι φήμες

Ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος πολ υ επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης απουσιάζει πάνω από δύο χρόνια από την Ελλάδα. Οταν έγινε αντιληπτή η χρόνια απουσία του υπήρξαν διαρροές ότι φοβάται τον κορονοϊό και γι’ αυτό επέλεξε να απομονωθεί στην ντάστα του κάπου στη Ρωσία. Πριν από μέρες κατάσκοπός μου που γύρισε από το κρύο με διαβεβαίωσε ότι κάτι τρέχει με τον τρομερό Ιβάν. Δεν απουσιάζει λόγω Covid αλλά εξαιτίας κάτι περίεργου που του συμβαίνει. Δεν επεκτάθηκε σε λεπτομέρειες, αλλά μου είπε με νόημα ότι δεν ξέρει αν γι’ αυτό που του συμβαίνει φταίνε οι Αμερικανοί ή οι συμπατριώτες του στη Ρωσία.

quiz

Τι δουλειά είχε αυτές τις μέρες στην Ιταλία έμπιστος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου;

Οι προστάτες του Τράγκα

Η είδηση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά ένα ανατρίχιασμα το προκάλεσε. Δεσμεύεται η περιουσία του Γιώργου Τράγκα γιατί αποδεικνύεται ότι ήταν αποτέλεσμα παράνομων συναλλαγών. Δεν ξέρω αν ισχύουν οι πληροφορίες ότι στους χρηματοδότες του Τράγκα υπήρχαν και υπηρεσίες εκτός από επιχειρηματίες, αλλά είναι δεδομένο ότι την περιουσία δεν την έκανε με άρθρα και ρεπορτάζ. Για όσους θυμούνται, το 2012 ο Γ. Τράγκας εντοπίστηκε στη λίστα Λαγκάρντ. Μόλις δημοσιεύτηκε το όνομά του στο Hot Doc o Τράγκας όχι μόνο διέψευσε ότι ήταν στη λίστα της HSBC αλλά ήταν από εκείνους που αποκάλεσαν συκοφάντη τον Κώστα Βαξεβάνη για τη δημοσίευση της λίστας. Θυμάμαι μάλιστα μεγάλο ενημερωτικό ραδιόφωνο της πόλης στο οποίο τότε δούλευε ο Τράγκας να απειλεί διά του ιδιοκτήτη του ότι όποιος τα βάζει με τον Γιώργο τα βάζει με τον σταθμό. Το 2021 ο Τράγκας είχε περιουσία δεκάδων εκατομμυρίων και όλοι αναρωτιούνται πώς έγινε. Να απαντήσουμε. Με τον τρόπο που διάφοροι δημοσιογράφοι αγοράζουν κότερα στο όνομα offshore εταιρειών με τη μέθοδο αγοράς σπιτιών του Βολταίρου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter