Guardian για ΟΑΚΑ: Η κυβέρνηση εξετάζει το ξήλωμα του στεγάστρου Καλατράβα

Guardian για ΟΑΚΑ: Η κυβέρνηση εξετάζει το ξήλωμα του στεγάστρου Καλατράβα

Εκτενείς είναι οι αναφορές και εκτός συνόρων για το κλείσιμο του ΟΑΚΑ, ελέω του ακατάλληλου στεγάστρου Καλατράβα, για το οποίο είχε γράψει προ μηνών το Documento και η κυβέρνηση Μητσοτάκη σφύριζε αδιάφορα.

Συγκεκριμένα, ο Guardian γράφει για το «αδιανόητο» -όπως το χαρακτηρίζει- σενάριο που φέρεται να παίζει τις τελευταίες ημέρες που κάνει λόγο ακόμη και για απόφαση ξηλώματος του στεγάστρου από τις ελληνικές αρχές.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπαιξε κορώνα-γράμματα τη ζωή 120.000 φιλάθλων στο ΟΑΚΑ (Έγγραφα)

Ο Άδωνης ψάχνει άλλοθι για την εγκληματική αμέλεια της κυβέρνησης στο σαπισμένο ΟΑΚΑ (Video)

Στέγαστρο «ΟΑΚΑ 2.0»: Από το 2020 γνώριζε η κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά, έκαναν… φιέστες (Video)

ΟΑΚΑ: Το Documento είχε αποκαλύψει την σαπίλα – Η κυβέρνηση… τώρα το έμαθε

Η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει επίσης το ΟΑΚΑ ως «σύμβολο αξιοπιστίας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2004», που έκλεισε, «με τις αρχές της χώρας να σκέφτονται κάτι το αδιανόητο», σχολιάζοντας το σενάριο περί «ξηλώματος» του στεγάστρου.

«Η οροφή συμβόλιζε την Ολυμπιακή δόξα. Ένας γιγαντιαίος θόλος από χάλυβα και λευκές βέργες που περιέβαλε το στάδιο και θα αποτελούσε το κέντρο των Αγώνων της Αθήνας το 2004. Μία κατασκευή εμβληματική», περιγράφει η δημοσιογράφος Helen Smith, αντιπαραβάλλοντας τις εικόνες του 2004 με του σήμερα.

«Είκοσι χρόνια αργότερα, οι Έλληνες βρέθηκαν αντιμέτωποι με άλλο αφήγημα Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το στάδιο των 70.000 θέσεων θα έκλεινε «επ’ αόριστον», σημειώνει ο Guardian, χρησιμοποιώντας επίσης και το παράδειγμα του ποδηλατροδρομίου.

Παράλληλα, φιλοξενούνται και δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, ο οποίος δεν θέλησε να τοποθετήσει ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία του γηπέδου και του ποδηλατοδρομίου.

«Την Τετάρτη, άρχισε να φαίνεται το κόστος από το κλείσιμο του ΟΑΚΑ, μέσω της ακύρωσης συναυλιών που ήταν sold out αλλά και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου. Οι αξιωματούχοι άρχισαν να ψιθυρίζουν το αδιανόητο, ότι ίσως ήρθε η ώρα να απομακρυνθεί ο θόλος του Καλατράβα.

«Τίποτα προς το παρόν δεν έχει αποκλειστεί», δήλωσε μία «πολύ καλά πληροφορημένη πηγή» στον Guardian…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter