«Η Άγκυρα ιδρύει στρατιωτική βάση στη Λιβύη» – Τι αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ

«Η Άγκυρα ιδρύει στρατιωτική βάση στη Λιβύη» – Τι αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ

Για συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης κάνει λόγο το ειδησεογραφικό δίκτυο TGRT, αναφορικά με την εκμίσθωση για 99 χρόνια του λιμανιού της Χομς για τη δημιουργία στρατιωτικής βάσης από την Άγκυρα.

Μάλιστα στο δημοσίευμα του φιλοκυβερνητικού τουρκικού ΜΜΕ σημειώνεται ότι η εν λόγω συμφωνία «θα έχει έντονη απήχηση στην Ελλάδα», αναφορικά με τη δημιουργία της στρατιωτικής βάση που θα εγκατασταθούν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και συστήματα αεράμυνας.

Παράλληλα, το TGRT επικαλείται και σχετική ανάρτηση του Τουρκικού Κέντρου Ναυτιλιακών και Παγκόσμιων Στρατηγικών (TÜRK-DEGS), πρόεδρος του οποίου είναι ο απόστρατος υποναύαρχος Γιαϊτζί, ο εμπνευστής της ρητορικής περί «γαλάζιας πατριδας».

«Η Τουρκία νοίκιασε το λιμάνι της Χομς για 99 χρόνια προκειμένου να δημιουργήσει στρατιωτική βάση στη Λιβύη. Στο λιμάνι που θα παραχωρηθεί στο τουρκικό Ναυτικό και τις Χερσαίες Δυνάμεις της θα δημιουργηθεί μια στρατιωτική βάση για τις τούρκικες ένοπλες δυνάμεις. Με το λιμάνι που ενοικιάστηκε, η Τουρκία θα διασφαλίσει επίσης προληπτική άμυνα για τις τουρκικές ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας και ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την ασφάλεια των εμπορικών πλοίων», σημειώνεται στη σχετική ανάρτηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter