Η ακρίβεια «τσακίζει» και τον τουρισμό – «Ξοδεύουν τα απολύτως απαραίτητα για διαμονή και φαγητό» (Video)

Η ακρίβεια «τσακίζει» και τον τουρισμό – «Ξοδεύουν τα απολύτως απαραίτητα για διαμονή και φαγητό» (Video)

Τουρίστες… υπάρχουν στα νησιά, ωστόσο αναγκάζονται να κινηθούν ιδιαίτερα μετρημένα καθώς η ακρίβεια έχει εκτινάξει τις τιμές όσον αφορά τη διαμονή αλλά και την εστίαση. Ενδεικτικά τα όσα ανέφεραν στο Open οι Νίκος Γιαννακάς, πρόεδρος εστίασης στη Λέσβο, αλλά και ο αντιπρόεδρος εστιατόρων, Ευριπίδης Γκόγκος, οι οποίοι συμφώνησαν ότι υπάρχει μεν επισκεψιμότητα, αλλά οι τουρίστες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό, ξοδεύουν μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι έχουν μειώσει τη συχνότητα των ημερησίων γευμάτων, προκειμένου να εξισορροπήσουν το κόστος που απαιτείται για τις διακοπές τους. Η τσέπη τους αντέχει μία σχετική κατανάλωση στα εστιατόρια, όμως όχι για τα περαιτέρω, όπως η επιλογή επιδορπίου ή αλκοόλ.

«Θα έπρεπε να είχαμε μειώσει κι εμείς την τιμή, αλλά κι εμείς έχουν απορροφήσει αυξήσεις, γιατί υπάρχουν αυξήσεις 50%. Η επισκεψιμότητα είναι πάνω, αλλά οι καταναλώσεις και ο τζίρος είναι κάτω. Αυτό οφείλεται στο μικρότερο πορτοφόλι που έχουν τουρίστες και επισκέπτες. Καταναλώνουν λιγότερο στα εστιατόρια. Θα πάνε μόνο στο εστιατόριο και δεν θα πάνε στο μπαρ. Αυτό παρατηρείται περισσότερο τις βραδινές ώρες», σημείωσε ο Νίκος Γιαννακάς.

Ο Ευριπίδης Γκόγκος έκανε λόγο για μείωση τζίρου που αγγίζει το 30% τον Αύγουστο, εκφράζοντας την ελπίδα ότι μέχρι τέλος του μήνα θα υπάρξει κάποια ανάκαμψη ώστε η εστίαση να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα.

«Ο πελάτης έρχεται, παίρνει το απαραίτητο ένα πιάτο, χωρίς να προχωρήσει σε ένα επιδόρπιο καλό ή ένα καλό μπουκάλι κρασί. Εμείς περάσαμε και δύσκολα τώρα με τις φωτιές, έχουμε μια μείωση τζίρου στο 30% μέσα στον Αύγουστο, καταλαβαίνετε, έρχονται αυτοί που μας ξέρουν για χρόνια. Ελπίζουμε μέχρι το τέλος του Αυγούστου να έχουμε επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα», τόνισε ο κ. Γκόγκος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter