Η απάντηση της Europol στο Documento περί ενημέρωσης της ΕΛΑΣ για τους Κροάτες χούλιγκανς

Η απάντηση της Europol στο Documento περί ενημέρωσης της ΕΛΑΣ για τους Κροάτες χούλιγκανς

Απάντηση σε επίσημο αίτημα που κατέθεσε το Documento απέστειλε η υπεύθυνη Τύπου της Europol Ίνα Μιχαήλοβα, αναφορικά με το αν η ΕΛΑΣ είχε πράγματι λάβει επίσημη ενημέρωση για την άφιξη των Κροατών χούλιγκανς που συμμετείχαν στην επίθεση κατά των οπαδών της ΑΕΚ.

Το Documento με επίσημο αίτημα ζήτησε από τη Europol να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία ενημέρωσε την ΕΛΑΣ για την άφιξη των οπαδών της Ντιναμό, καθώς είχε στη διάθεσή του πληροφορίες ότι τέτοια ενημέρωση πράγματι υπήρξε.

Στην απάντησή της, η κ. Μιχαήλοβα αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Europol δεν είναι σε θέση να επικοινωνήσει σε σχέση με εθνικές έρευνες. Αυτό το ζήτημα εμπίπτει στη δικαιοδοσία των εθνικών αρχών.

Επί της αρχής, οι εθνικές αρχές μπορούν να ανταλλάσσουν διμερώς πληροφορίες μέσω του Συστήματος Ασφαλών Πληροφοριών SIENA της Europol»

Η κ. Μιχαήλοβα λοιπόν, δεν επιβεβαιώνει άμεσα την πληροφορία, ωστόσο η γενική αναφορά της περί ύπαρξης συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών, συμπίπτει με τα εσωτερικά έγγραφα της ΕΛΑΣ που δημοσιεύτηκαν σε πολλά ελληνικά ΜΜΕ, τα οποία αναφέρουν ότι «σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Πληροφοριών της Κροατίας, αναμένεται να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας περί τους 150 οπαδούς της GΝΚ Dinamo Zagreb». Το έγγραφο φέρει ημερομηνία 6 Αυγούστου και τίτλο «Αγώνας ποδόσφαιρου μεταξύ ΑΕΚ – GΝΚ Dinamo Zagreb».

Νωρίτερα το Documento είχε δημοσιεύσει ότι έχει στη διάθεσή του πληροφορίες ότι μέσω της Europol, η ΕΛΑΣ είχε λάβει ενημέρωση ήδη από την Παρασκευή 4/8 ότι οπαδοί της Ντιναμό προετοιμάζονταν να έρθουν στην Αθήνα προκειμένου να κάνουν επεισόδια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter