Η Coca-Cola στην Ελλάδα ενισχύει τη συμβολή της στη βιώσιμη ανάπτυξη της Κρήτης με το νέο πρόγραμμα προστασίας υδατικών πόρων «Zero Drop»

Η Coca-Cola στην Ελλάδα ενισχύει τη συμβολή της στη βιώσιμη ανάπτυξη της Κρήτης με το νέο πρόγραμμα προστασίας υδατικών πόρων «Zero Drop»

 Με όραμα ένα πιο βιώσιμο μέλλον, η Coca-Cola στην Ελλάδα, συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα το νησί της Κρήτης και να συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία παρουσίασε τα αποτελέσματα του προγράμματος προστασίας υδατικών πόρων «Zero Drop» στο Ηράκλειο της Κρήτης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.

Εκεί έδωσαν το «παρών» ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού & Ψηφιακού Μετασχηματισμού, κ. Γιώργος Σισαμάκης, ο Αντιπεριφεριάρχης τομέα Περιβάλλοντος, κ. Νίκος Ξυλούρης, η κα. Μαρία Αναργύρου-Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ο κ. Σταύρος Μουρελάτος, Γενικός Διευθυντής της Cola-Cola Hellas και ο κ. Βαγγέλης Κωνσταντιανός, Εκτελεστικός Γραμματέας του Global Water Partnership – Mediterranean, καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συνεργάτες της εταιρείαςΟι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη νέα πρωτοβουλία της εταιρείας, καθώς και να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου που αποτελεί το επίκεντρο των δραστηριοτήτων της για την Κρήτη.

Με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation, το πρόγραμμα προστασίας υδατικών πόρων «Zero Drop», που υλοποιείται από τον Διεθνή Οργανισμό Global Water Partnership – Mediterranean, προχώρησε στην υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων με επίκεντρο την εξοικονόμηση νερού και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή. Πιο συγκεκριμένα, με τη χρηματοδότηση και της Coca-Cola Τρία Έψιλον και σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, ολοκληρώθηκαν έργα υποδομής, με στόχο την αναβάθμιση του αρδευτικού δικτύου στις κοινότητες του Προφήτη Ηλία και Βουτών, με τα οποία εξοικονομούνται και «επιστρέφονται» στις τοπικές κοινωνίες εκατομμύρια λίτρα νερού ετησίως.

Τα οφέλη που θα αποφέρει το πρόγραμμα «Zero Drop» στον τόπο είναι πολλαπλά για τους κατοίκους, τους αγρότες και συνολικά την τοπική κοινότητα, καθώς περιορίζονται οι διακοπές στο δίκτυο άρδευσης στην Κοινότητα του Προφήτη Ηλία χάρη στην ενίσχυση των αγωγών διανομής των επεξεργασμένων λυμάτων. Παράλληλα, ενισχύεται η αγροτική παραγωγή και εξασφαλίζεται χαμηλότερο οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος, καθώς αποφεύγονται οι υδροληψίες από τον υδροφόρο ορίζοντα. Στην Κοινότητα Βουτών, μειώνεται το κόστος λειτουργίας των δύο αντλιοστασίων, καθώς και οι απώλειες νερού και εξασφαλίζεται σταθερή παροχή νερού στο δίκτυο άρδευσης. Μειώνονται επίσης και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που εκλύονται στην ατμόσφαιρα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, υλοποιήθηκαν επίσης δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων για αγρότες σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση του νερού, αλλά και εκπαιδευτικές δράσεις για μαθητές Δημοτικού, με επισκέψεις σε σχολεία της περιοχής.

Από τη μεριά της, η κα. Μαρία Αναργύρου-Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια, Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα και Κύπρο, υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το συνολικό αποτύπωμα της Coca-Cola στην Κρήτη επεκτείνεται μέσω του προγράμματος «Zero Drop», χάρη στο οποίο θα εξοικονομούνται ετησίως εκατομμύρια λίτρα νερού, προς όφελος των κατοίκων του Ηρακλείου. Με τη δραστηριότητα αυτή ενισχύουμε την τοπική οικονομία κι απασχόληση και συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος. Το εργοστάσιο της CocaCola Τρία Έψιλον στο Ηράκλειο αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στην Κρήτη. Απασχολούμε περισσότερους από 110 εργαζόμενους κι εξυπηρετούμε πάνω από 10.000 σημεία με τη μεγάλη ομάδα πωλήσεων που έχουμε. Πιστεύουμε βαθιά πως οι ενέργειες που υλοποιούμε μαζί, τοπική αυτοδιοίκηση κι επιχειρήσεις, θα συμβάλουν στην προστασία του νερού για ένα καλύτερο & πιο βιώσιμο μέλλον για όλους. Δημιουργούμε κι επιστρέφουμε αξία στην Κρήτη.»

Ο κ. Σταύρος Μουρελάτος, Γενικός Διευθυντής, Coca-Cola Hellas, δήλωσε σχετικά: «Το πρόγραμμα ‘Zero Drop’ μας ταξιδεύει φέτος στην Κρήτη, έναν τόπο αγαπημένο για εμάς με στόχο να εξοικονομήσουμε περισσότερο νερό για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Αναγνωρίζοντας την αξία του νερού για τον τόπο μας και θέλοντας να παρέχουμε βιώσιμες λύσεις, εδώ και 17 χρόνια, σε συνεργασία με την Global Water Partnership Mediterranean και με την υποστήριξη του The Coca-Cola Foundation, έχουν υλοποιηθεί έργα προστασίας, διαφύλαξης και επάρκειας νερού σε 35 ελληνικά νησιά και πόλεις. Προγράμματα όπως το ‘Zero Drop’ έρχονται να βοηθήσουν στο ζήτημα της λειψυδρίας με λύσεις ειδικά σχεδιασμένες για τις προκλήσεις κάθε τόπου, δημιουργώντας απτά οφέλη για την ίδια την κοινωνία και τους ανθρώπους της.»

Ο κ. Βαγγέλης Κωνσταντιανός, Εκτελεστικός Γραμματέας της Global Water Partnership – Mediterranean, τόνισε: «Με εφαλτήριο τη διαχρονική συνεργασία με το σύστημα της Coca-Cola και σε συνέργεια με τον Δήμο Ηρακλείου, σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε το πρόγραμμα ‘Zero Drop’ ως μια ολοκληρωμένη παρέμβαση που καλύπτει επείγουσες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Αυξάνοντας την αποδοτικότητα της χρήσης νερού του αγροτικού τομέα, του μακράν μεγαλύτερου καταναλωτή νερού στην Ελλάδα, όχι μόνο υποστηρίζουμε τους παραγωγούς, αλλά εξασφαλίζουμε περισσότερο νερό για όλους τους παραγωγικούς τομείς και το περιβάλλον, ενισχύοντας επίσης την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή.»

O κ. Γιώργος Σισαμάκης, Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού & Ψηφιακού Μετασχηματισμού, δήλωσε σχετικά: «Κάθε πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην προστασία του περιβάλλοντος, σε χρήσιμες δράσεις προς όφελος της κοινωνίας, αποτελεί σημαντική προσπάθεια, άξια υποστήριξης και επαίνου. Το ‘Zero Drop’ έρχεται αρωγός στις πολύχρονες ενέργειες του Δήμου Ηρακλείου για την υπεύθυνη διαχείριση του νερού στην περιοχή μας. Και ασφαλώς θα συμβάλλει στο κρίσιμο πρόβλημα της λειψυδρίας που έχει η Κρήτη. Ιδιαίτερα αυτή την χρονιά που είχαμε χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην πρωτοβουλία αυτή και απευθύνουμε θερμά συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην πραγμάτωση του συγκεκριμένου προγράμματος.»

Συνεργασία με τα καταστήματα Χαλκιαδάκη για την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών του Ηρακλείου γύρω από την ορθή διαχείριση νερού

Στο πλαίσιο του προγράμματος Zero Drop, η εταιρεία ενώνει τις δυνάμεις της με τα καταστήματα Χαλκιαδάκης και μαζί στηρίζουν την εκπαίδευση των μαθητών του Ηρακλείου γύρω από την ορθή διαχείριση του νερού και την σημασία της προστασίας αυτού του τόσο σημαντικού αγαθού. Για τον σκοπό αυτό η GWP-Med θα δημιουργήσει ειδικά επιμορφωτικά επιτραπέζια παιχνίδια που θα μοιραστούν στα σχολεία του Δήμου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ενισχύοντας το έργο των δασκάλων της περιοχής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter