Η διαπλοκή αρχίζει από το κεφάλι

Η διαπλοκή αρχίζει από το κεφάλι

Το άρθρο 57 του συντάγματος για «Εργασίες που είναι ασυμβίβαστες με το βουλευτικό αξίωμα» είναι σαφές, τόσο σαφές που το καταλαβαίνουν ακόμη και τα μικρά παιδιά. Διότι όπως αναφέρει ευθύς εξαρχής: «1. Τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με τα έργα ή την ιδιότητα του ιδιοκτήτη ή εταίρου ή μετόχου ή διοικητή ή διαχειριστή ή μέλους του διοικητικού συμβουλίου ή γενικού διευθυντή ή των αναπληρωτών τους επιχείρησης, η οποία:

α) Αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή προμήθειες του Δημοσίου ή παροχή υπηρεσιών προς το Δημόσιο ή συνάπτει με το Δημόσιο συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».

Επομένως όταν ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας Θέμης Χειμάρας, που εκλέχθηκε μοιράζοντας δεξιά και αριστερά φωτογραφίες του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καμώνεται ότι δεν αντιλήφθηκε τι έκανε και οχυρώνεται πίσω από διατυπώσεις όπως «μια ακούσια παράλειψή μου» και «παρότι δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων» αδιαφορεί για την καταπάτηση της συνταγματικής επιταγής και μας λέει κατάμουτρα ότι επειδή είναι «αυτός», παράγοντας

του «συστήματος», στέλεχος του «επιτελικού καθεστώτος» και παρατρεχάμενος, όπως φαίνεται, του Μητσοτάκη, αρκεί μια δικαιολογία για τα μάτια του κόσμου για να πάμε παρακάτω.

Παραλίγο δηλαδή να μας εγκαλέσει που επιμείναμε σε αυτήν τη δύσοσμη υπόθεση, ενώ θα έπρεπε μάλλον να έχουμε αναγνωρίσει τη… δημιουργική παράκαμψη της συνταγματικής επιταγής, επειδή παρέκαμψε μεν ό,τι ορίζει ο υπέρτατος νόμος του κράτους αλλά το έκανε στη ζούλα, δεν περηφανευόταν κιόλας από τηλεοράσεως όπως έκαναν στο πρόσφατο παρελθόν υπουργοί του κόμματός του αναφερόμενοι στα αδιευκρίνιστα ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους.

Αλλωστε –όσο κι αν δεν το λέει φόρα παρτίδα– αφήνει να καταλάβουμε ότι κάθε στιγμή, και όταν κλείνονταν οι συμβάσεις με το δημόσιο και όταν εισπράττονταν τα «τούβλα» και όταν καταπατούσε το σύνταγμα και όταν προσπαθούσε να κρυφτεί –κοτζάμ βουλευτής– πίσω από το δάχτυλό του, είχε το πράσινο φως ή, άντε, την ανοχή του μεγάλου αρχηγού που ελέγχει κατά δήλωσή του τα πάντα στο «επιτελικό κράτος» και ο οποίος δεν έβγαλε κιχ από όταν αποκαλύφτηκαν τα μεγάλα κόλπα μέχρι την παραίτηση του Χειμάρα.

Πολιτικά μιλώντας, και αυτό είναι ξεκάθαρο στους Χειμάρες της ΝΔ και τους Γκρούεζές τους, ο Μητσοτάκης ΔΕΝ ενοχλήθηκε από τις παρανομίες του βουλευτή, ΔΕΝ θύμωσε από το τσαλαπάτημα του άρθρου 57 και ΔΕΝ επρόκειτο να κάνει τίποτε υπέρ της νομιμότητας και της προστασίας του συντάγματος γιατί αυτά τα ζητήματα είναι «ασημαντότητες» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ζήτησε απλώς από τα ενσωματωμένα ΜΜΕ να θάψουν την υπόθεση και μόλις αντιλήφθηκε ότι αυτό δεν θα απέδιδε ζήτησε (χωρίς να το δημοσιοποιήσει!) την παραίτηση του Χειμάρα ώστε, χωρίς να θιγεί ο δίαυλος της διαπλοκής, να κλείσει η συζήτηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter