Η έκπτωτη κομψότης

Η έκπτωτη κομψότης

Είδε και απόειδε ή Αυτής Εξοχότητα Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη και αποτραβήχτηκε από την ενασχόληση με τους υπηκόους. Ούτε χειροκροτεί γιατρούς, αλλά (κυρίως) ούτε χειροκροτείται.

Η εισβολή της κυρίας Γκραμπόφσκι στη δημοσιότητα, έγινε σε μια προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα της οφσορούχας και ελεγχόμενης για το πόθεν έσχες και τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Στο πρώτο στάδιο της βίαιης κατασκευής της εικόνας της από τα Μέσα Ενημέρωσης, η κυρία Γκραμπόφσκι παρουσίασε αρχικώς το προφίλ της απλής πλην δυναμικής γυναίκας. Η ιστορία κατέγραψε διάφορα επεισόδια, «η Μαρέβα με την σκούπα» , «η Μαρέβα με πατίνι», «η Μαρέβα μια δυναμική επιχειρηματίας».

Στο δεύτερο στάδιο το οποίο ταυτίστηκε με την ανάληψη της εξουσίας από το σύζυγο Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι επέδειξε μια επικοινωνιακή βουλιμία τοποθετώντας η ίδια τον εαυτό της στον πυρήνα της εξουσίας την οποία κανένας δεν της είχε εμπιστευτεί θεσμικά. Φτάσαμε στο σημείο να τη δούμε στη Συνέλευση του ΟΗΕ ,στα έδρανα της Ελληνικής Αντιπροσωπείας. Φιλότιμα Μέσα Ενημέρωσης, πετσωμένα και ευλύγιστα, την έθεσαν μπροστά στο φακό ως τον πρωταγωνιστή μιας πρωτόγνωρης και ευαίσθητης περί τα κοινωνικοπολιτικά δραστηριότητας. Κυρίως όμως, ένα ενιαίο κέντρο, προωθούσε το επίθετο της «κομψής» το οποίο προφανώς ανταποκρινόταν στις ανάγκες της και όχι στην εικόνα της. Γκώσαμε από κομψή, κομψότερη και κομψότατη Μαρέβα την οποία περιέγραφαν δουλικοί, δουλικότεροι και δουλικότατοι δημοσιολόγοι.

Αφού όμως η κυρία Γκραμπόφσκι μας ζήτησε να χειροκροτήσουμε γιατρούς από τα μπαλκόνια περιμένοντας και το δικό της χειροκρότημα για αυτό, διένυσε μια διαδρομή προς την αγιοποίηση αλά Εβίτα Περόν. Το έκανε όμως σε μια χώρα που έζησε η Φρειδερίκη και όχι η Εβίτα.

Η κυρία Γκραμπόφσκι κάηκε από την επικοινωνιακή υπερπροσπάθεια. Την ώρα της σκληρής υγειονομικής και οικονομικής χρήσης, χωρίς κρίση και αυτογνωσία, επέλεξε να κάνει επίδειξη της αστικής της υπεροχής και του πλούτου, δίνοντας συνέντευξη στους Financial Times ως Μαρία Αντουαννέτα των Βαλκανίων. Γνωστοποίησε στο πόπολο που ψάχνει για ψωμί πώς τρώγεται το παντεσπάνι.

Από εκείνη την αποφράδα ημέρα που δημιούργησε αποστροφή κυρίως στο εσωτερικό της ΝΔ, εξαφανίστηκε και η Μαρέβα Γκραμπόφσκι και οι αγιογράφοι της. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα επικοινωνιακά επιτελεία την έχουν αποσύρει , σφυγμομετρώντας την κοινή γνώμη (το κάνουν συχνά γιατί έτσι πολιτεύεται ο Μητσοτάκης).

Χάσαμε την Μαρέβα stop. Μαζί με όλα τα επικοινωνιακά της κουτάβια. Να όμως που μετά από καιρό , η κυρία Γκραμπόφσκι , εμφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης, που μετρούσαμε 64 νεκρούς χωρίς εντατικές, για να δείξει αυτή την εκλεπτυσμένη ποιότητά της. Έδωσε συγχαρητήρια στον Τσιτσιπά με τη φράση «What a match! Bravo Στέφανε. Συγχαρητήρια». Είδε και αποείδε με την πλέμπα. Το χούι δεν κόβεται. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter