Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις Φαραντούρη, αλλά σιώπησε για τον Άδωνη

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ενοχλήθηκε από τις δηλώσεις Φαραντούρη, αλλά σιώπησε για τον Άδωνη

Τις φιλοκυβερνητικές της προτιμήσεις απέδειξε για ακόμη μια φορά η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων που εξέδωσε ανακοίνωση για βουλευτή της αντιπολίτευσης αλλά εδώ και 10 μέρες κάνει ότι δεν άκουσε τις χυδαίες δηλώσεις του Άδωνη Γεωργιάδη κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση καταφέρεται εναντίον του πολιτευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητή Ενέργειας Νίκου Φαραντούρη ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, σχολίασε τις δηλώσεις της Ευρωπαίας Εισαγγελέως. Η λαλίστατη πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης βέβαια δεν έβγαλε τσιμουδιά για τις χυδαίες δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνη Γεωργιάδη σε βάρος της ευρωπαίας εισαγγελέως. Αντίθετα τις κατάπτυστες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη καταδίκασε σε ανακοίνωση που εξέδωσε η μειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υπό τον Εφέτη και επί τρεις φορές πρόεδρο της Ένωσης, Χριστόφορο Σεβαστίδη.

Δείτε επίσης: Μειοψηφία ΔΣ Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων: Καταδικάζουμε τις δηλώσεις Γεωργιάδη σε βάρος της Ευρωπαίας Εισαγγελέως

Πιο αναλυτικά ο κ. Φαραντούρης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, η οποία είναι μία εγνωσμένου κύρους γυναίκα, την οποία κάποιοι προσπάθησαν να αποδομήσουν σαν προσωπικότητα και σαν θεσμό, συνεργάζεται με όλα τα κράτη – μέλη… έριξε την κυβέρνηση στη Ρουμανία η Λάουρα Κοβέσι. Θα ήταν ευχής έργο να ρίξει και τη δική μας, θα σας έλεγα“, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φαραντούρης. Ακολούθησε οργισμένη ανακοίνωση από τη ΝΔ και λίγο μετά ακολούθησε η πλειοψηφία του ΔΣ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που από ότι φαίνεται κάποιοι στους κόλπους της με στενούς δεσμούς με τα κυβερνών κόμμα δεν θέλουν να ασκείται κριτική σε υπουργούς.

Δείτε επίσης: Αδωνης Γεωργιάδης για Ευρωπαία Εισαγγελέα: Δεν θα μας πει τι θα κάνουμε – Να την τιμωρήσουν

Πράγματι η πλειοψηφία του ΔΣ επέδειξε ταχύτατα αντανακλαστικά για βουλευτή της αντιπολίτευσης αλλά όχι για υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

Οι χθεσινές δηλώσεις πολιτικού στελέχους κοινοβουλευτικού κόμματος, με τις οποίες προσβάλλει τους Ανώτατους Δικαστές της χώρας με αντιδημοκρατικούς χαρακτηρισμούς, συνιστούν ευθεία προσβολή ολόκληρου του Δικαστικού Σώματος και υπονόμευση του έργου της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η απονομή της οποίας επιχειρείται να υποκατασταθεί εκτός των ορίων του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις αυτές σε βάρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, συνοδευόμενες από ευθείες προσβολές του Πολιτεύματος και των Δημοκρατικών Θεσμών καταδεικνύουν, πλέον, ότι ο σκοπός αυτών, που τις υποστηρίζουν δεν είναι η ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, αλλά η πολιτική και μόνο εκμετάλλευση ενός τραγικού συμβάντος στη δίνη του οποίου επιχειρούν να ισοπεδώσουν τον κορυφαίο Θεσμό της Δικαιοσύνης.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει σε όλους ότι η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε στη χώρα μας το 1974 και ότι η αμφισβήτηση του Συντάγματος, της Δικαιοσύνης και εν γένει των Θεσμών αποτελεί το αρχικό στάδιο της εγκαθίδρυσης του αυταρχισμού.

Κυρίαρχος στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ο Λαός από τον οποίο πηγάζουν όλες οι Εξουσίες. Η Ελλάδα έχει Σύνταγμα, την εφαρμογή του οποίου εγγυάται αδιάλειπτα η Ελληνική Δικαιοσύνη.

Οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς επιτελούν με πλήρη ευσυνειδησία και Ανεξαρτησία το ύψιστο καθήκον τους, με βάση τα στοιχεία των δικογραφιών, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και οι Νόμοι της Συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με τις εγγυήσεις που προβλέπουν τα διεθνή κείμενα προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Διαφορετικά ο κάθε πολίτης θα κινδύνευε να καταστεί έρμαιο του προσωπικού του αντιπάλου ή του κοινού, που επιζητεί ακόμη και τη θανατική ποινή με κίνδυνο την οριστική διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής.

Η ανακοίνωση της μειοψηφίας του ΔΣ της Ένωσης, υπό τον Εφέτη και επί τρεις φορές πρόεδρο της Ένωσης, Χριστόφορο Σεβαστίδη που καταδίκασε τις δηλώσεις Γεωργιάδη.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Η ποιότητα της Δημοκρατίας μιας χώρας κρίνεται από το επίπεδο των θεσμών και τον σεβασμό των πολιτειακών παραγόντων απέναντι στους θεσμούς. Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης τόσο σε εθνικό όσο και σε κοινοτικό επίπεδο αποτελούν τους εγγυητές του κράτους δικαίου και για τον λόγο αυτό περιβάλλονται από ένα πλέγμα διατάξεων που κατοχυρώνει την ανεξαρτησία τους ιδίως απέναντι στην εκτελεστική εξουσία. Η ευρωπαϊκή εισαγγελία αποτελεί ανεξάρτητη και αποκεντρωμένη εισαγγελική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο σεβασμός στο έργο της είναι θεμελιώδης υποχρέωση των οργάνων όλων των κρατών μελών. Οι δηλώσεις του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη σε βάρος της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας συνιστούν απρέπεια και ευθεία απειλή εναντίον μιας δικαστικής λειτουργού εκθέτοντας την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ως εκπρόσωποι της μεγαλύτερης δικαστικής Ένωσης της χώρας και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών καταδικάζουμε τις δηλώσεις αυτές που προσβάλουν όχι μόνο προσωπικά την κ Covesi αλλά θεσμικά την δικαιοσύνη. Θεωρούμε χρέος μας συνεπώς να ενημερώσουμε τα αρμόδια όργανα της EAJ. Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν συνέχεια των δηλώσεων του συγκεκριμένου υπουργού σε βάρος Ελλήνων δικαστών όταν οι αποφάσεις που εκδίδουν δεν είναι βολικές για την εκτελεστική εξουσία . Δεν θα επιτρέψουμε να εγκαθιδρυθεί κλίμα φόβου στο Δικαστικό Σώμα και καλούμε το προεδρείο της Ένωσης να σταθεί με υπευθυνότητα στο ζήτημα»

Διαβάστε επίσης:

Τέμπη: Ο Άρειος Πάγος ενοχλήθηκε από την Ευρωπαία Εισαγγελέα αλλά όχι από την ατιμωρησία υπουργών

Ασλανίδης: «Στο Ευρωκοινοβούλιο βρήκαμε αυτό που δεν βρήκαμε στην Ελλάδα» – «Λύθηκαν τα χέρια» της Ευρωπαίας Εισαγγελέως (Video)

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter