Η «Γενί Σαφάκ» προαναγγέλλει έρευνες του Oruc Reis 6 μίλια από τις ακτές Ρόδου και Καστελόριζου

Η «Γενί Σαφάκ» προαναγγέλλει έρευνες του Oruc Reis 6 μίλια από τις ακτές Ρόδου και Καστελόριζου

Υποστηρίζει ότι η Τουρκία αναμένεται να ανανεώσει τη NAVTEX μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου

Με νέα Navtex η οποία θα ισχύει μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου για το Oruc Reis μετά τη λήξη της παρούσης (10 Σεπτεμβρίου) προαναγγέλλει η φιλο-κυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», επαναλαμβάνοντας ότι το ερευνητικό πλοίο θα φτάσει μέχρι τα όρια των χωρικών υδάτων του Καστελόριζου και της Ρόδου. 

Ουσιαστικά δηλαδή το Oruc Reis θα φτάσει έξη μίλια από τις ακτές των δύο νησιών εισχωρώντας βαθιά μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, προκαλώντας ευθέως την Ελλάδα.

«Οι έρευνες του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζονται χωρίς διακοπή. Το εύρος των ερευνών του έχει φτάσει μέχρι στιγμής τα 3 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Εξακολουθούν να αναζητούνται πιθανά κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου μέσω δισδιάστατων και τρισδιάστατων γεωλογικών ερευνών και συλλέγονται δεδομένα για να ανακαλυφθεί η υποβρύχια επέκταση της υφαλοκρηπίδας της Ανατολίας. Η προθεσμία της Navtex, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παραταθεί έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Η έρευνα θα φτάσει μέχρι τα χωρικά ύδατα των νησιών Ρόδου και Καστελόριζου», αναφέρει το δημοσίευμα της «Γενί Σαφάκ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter