Η “γραμμή” Ανδρουλάκη για ΝΔ είναι συναινετική διάθεση και δημιουργική κριτική

Η “γραμμή” Ανδρουλάκη για ΝΔ είναι συναινετική διάθεση και δημιουργική κριτική

Με χαμηλούς τόνους και συναινετική διάθεση, παρά τη διατύπωση επιμέρους διαφοροποιήσεων μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και ΝΔ, ανέδειξε τις προτάσεις του κόμματός του για την ανασυγκρότηση της χώρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη δευτερολογία του στο κλείσιμο της τριήμερης συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη βουλή. Μάλιστα, από την αρχή της τοποθέτησής του, επιδιώκοντας να τονίσει την ανάγκη θωράκισης της χώρας σε ζητήματα θεσμών και διαφάνειας κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να συμφωνήσουν με συγκεκριμένα μέτρα στην αποκομματικοποίηση του κράτους. Ετσι, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΔ και πρωθυπουργό να δεχτεί την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για επιλογή Διοικητών Οργανισμών και Νοσοκομείων με διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό και 5ετή θητεία . Μάλιστα, έθεσε και χρονικό όριο να έχει ψηφιστεί αυτό εντός δύο μηνών!

Πάντως, εστιάζοντας στο χαρακτηρισμό «πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό» που χρησιμοποίησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το κυβερνητικό σχέδιο, τόνισε ότι για το ΠΑΣΟΚ εκσυγχρονισμός είναι η προσπάθεια οι λειτουργίες του κράτους να προσεγγίσουν το ευρωπαϊκό κεκτημένο, και η χώρα να βρεθεί σε τροχιά σύγκλισης. Επεσήμανε ότι η πολιτική της ΝΔ κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση, ότι οι επιλογές της έχουν μεγαλώσει την απόσταση από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ για παράδειγμα έθεσε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα έχει τους τέταρτους υψηλότερους φόρους ως ποσοστό του ΑΕΠ σε όλη την ΕΕ.

Κατά τον Νίκο Ανδρουλάκη, το πρόταγμα για το ΠΑΣΟΚ είναι μια ανοιχτή συμμετοχή δημοκρατία που εξασφαλίζει τα δικαιώματα , κρίνοντας ότι η βιώσιμη ανάπτυξη και οι ισχυροί θεσμοί είναι αναγκαίο δίπολο για την πρόοδο της χώρας. Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι δεν αντιμετωπίζει την αναξιοκρατία γιατί είναι στοιχείο της πολιτικής της. Κατήγγειλε την κυβερνητική τακτική αναφορικά με τις ανεξάρτητες Αρχές, με το χειρισμό στο ζήτημα των υποκλοπών και με την αναπαραγωγή από τη ΝΔ του μοντέλου των ελίτ που εκλαμβάνουν το κράτος ως λάφυρο.

Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το Νίκο Ανδρουλάκη, θα συμβάλει στην προώθηση μεγάλων αλλαγών που χρειάζεται η χώρα « χωρίς να λογαριάζουμε το πολιτικό κόστος», όπως είπε. Η πρόοδος συνδέεται άρρηκτα με ισχυρή ανάπτυξη που τα οφέλη της διαχέονται σε όλους, σημείωσε, προτάσσοντας ως κρίσιμη παράμετρο τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων. Το ΠΑΣΟΚ δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Το ΠΑΣΟΚ , όπως είπε, θα είναι η ισχυρή αντιπολίτευση που θα συμβάλλει θετικά για τις τομές που χρειάζεται η χώρα, με συναινετική διάθεση και δημιουργική κριτική και αντιπροτάσεις σε όσα υπάρχει διαφωνία. Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι χρειάζεται νέο κοινωνικό συμβόλαιο, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία η οποία πρέπει να συμμετέχει στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter