«Η κρίση-ευκαιρία» στην Υγεία ακόμα και μετά τους θανάτους για τον Μητσοτάκη

«Η κρίση-ευκαιρία» στην Υγεία ακόμα και μετά τους θανάτους για τον Μητσοτάκη

Με υποσχέσεις, γενικότητες, παραπομπή στο μέλλον και σίγουρα όχι ανάληψη ευθύνης αντιμετώπισε η Νέα Δημοκρατία τους δύο τραγικούς θανάτους γυναικών σε Κω και Νέα Μάκρη εξαιτίας της έλλειψης ασθενοφόρου, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη να μην διστάζουν να προτάξουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα για την Υγεία ως «απάντηση» απέναντι στην κριτική που δέχονται για την τετραετή τους διακυβέρνηση.

«Το ΕΣΥ έχει πολλά προβλήματα. Αν ακούτε τον κύριο Μητσοτάκη, όλη η προεκλογική περίοδος που κάναμε είχε ως πρώτο θέμα το ΕΣΥ. Το πώς θα φτιάξουμε την Υγεία στην Ελλάδα. Εμείς δεν είπαμε ότι δουλεύουν τα πάντα καλά στην Υγεία» έδωσε τον τόνο από το πρωί της Τετάρτης ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει τον χθεσινό θάνατο της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη, που μάταια περίμενε με τις ώρες ασθενοφόρο.

«Αντιθέτως, λέμε ότι πρέπει να τα φτιάξουμε από την αρχή. Υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα και το σύστημα υγείας θέλει φτιάξιμο από την αρχή» συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, προχωρώντας σε μία ανάλυση ακόμα πιο προκλητική και ενδεικτική της αναλγησίας με την οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετώπισε την Υγεία και το ΕΣΥ, μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης επί πανδημίας.

«Η χώρα είχε πολλά προβλήματα, το πρώτο ήταν η οικονομία. Δεν μπορείς να φτιάξεις την υγεία άμα δεν έχεις λεφτά. Όλα στη ζωή έχουν μια λογική» υποστήριξε, αγνοώντας τόσο το γεγονός της υγειονομικής κρίσης, όσο και το έτερο, πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέλαβε την διακυβέρνηση με τα δημόσια ταμεία γεμάτα 37 δισ. ευρώ.

«Πρώτα πρέπει να έχεις λεφτά. Αυτό κάναμε, φτιάξαμε την οικονομία κι έχουμε τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη. Τώρα που έχουμε πλεόνασμα χρημάτων, πάμε στο δεύτερο. Δεύτερο πράγματι είναι το ζήτημα της Υγείας. Να πας να φτιάξεις ένα σύστημα υγείας χωρίς λεφτά, γίνεται;» ρώτησε ρητορικά για να απαντήσει ο ίδιος πως «δεν γίνεται».

Στον ίδιο τόνο, με λιγότερα λόγια αλλά αντίστοιχου επιπέδου προκλητικό πνεύμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε στη Θάσο να μην αναφερθεί καν στον θάνατο της 19χρονης στη Νέα Μάκρη, αλλά και της 63χρονης στην Κω που πέθανε σε μία καρότσα που την μετέφερε σε νοσοκομείο.

Αντί απολογίας, ανάληψης ευθύνης ή έστω έκφρασης συλλυπητηρίων για τις δύο οικογένειες, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε και από μέρους του να μετατρέψει τα τραγικά γεγονότα σε «ευκαιρία» προώθησης των πολιτικών ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

«Είδαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε στην πανδημία. Ξέρουμε τις προκλήσεις, γνωρίζουμε τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας. Τα προβλήματα που δυστυχώς υπάρχουν ακόμα και σήμερα με το ΕΚΑΒ, πρέπει να τα διορθώσουμε. Και θα τα διορθώσουμε. Να μας έχετε εμπιστοσύνη» ανέφερε ανερυθρίαστα, καταλήγοντας αμέσως μετά στον μόνιμη επωδό του «προσωπικού στοιχήματος» και της «προσωπικής δέσμευσης» που χρησιμοποιεί σε κάθε αποτυχία ή αστοχία του κυβερνητικού του έργου.

«Θα είναι ένα προσωπικό μου στοίχημα η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας» δήλωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, μην αφήνοντας περιθώριο για παρανοήσεις πως η τακτική της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των εκλογών είναι να χρησιμοποιήσει ακόμα και τραγικά γεγονότα για την εκλογική της επικράτηση, ακόμα και αν αυτά αποδεικνύουν την ανεπάρκεια και την αναλγησία της.

Διαβάστε επίσης:

Επιμένει στην ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ με τραμπικές επιθέσεις η Νέα Δημοκρατία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter