Η μητέρα των σφαγών

Η μητέρα των σφαγών
 

Το άλλοτε κραταιό Μαξίμου με τον Δημητριάδη και τους λεγεωνάριους του Μητσοτάκη έχει γίνει σφαγείο. Ολοι κατηγορούν όλους και όλοι μαζί τον Δημητριάδη. Κυρίως ο Μητσοτάκης. Ο οποίος Μητσοτάκης τα έχει με την «Καθημερινή» που αρκετά συχνά δημοσιεύει αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για τις παρακολουθήσεις• στο Μαξίμου η συνηθισμένη τακτική είναι να ψάχνουν ποιος τα δίνει στους δημοσιογράφους. Τα πυρά πέφτουν στον Γιώργο Μυλωνάκη (φωτογραφία), τον οποίο κατηγορούν ότι κάθε φορά που τον επισκέπτεται κάποιος δημοσιογράφος της «Καθημερινής» στη Βουλή την επόμενη μέρα υπάρχει ρεπορτάζ για τις παρακολουθήσεις. Είναι συνηθισμένη τακτική στις υπό κατάρρευση κυβερνήσεις όταν πλησιάζει το τέλος να μακελεύονται. Και όταν δεν μπορούν να δείρουν τον γάιδαρο, να δέρνουν το σαμάρι. Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Μυλωνάκης, φαντάζομαι, δεν είμαι σίγουρος κιόλας, ότι είναι το σαμάρι.

Τικ – τακ

Την αναβίωση της θεωρίας με τα ρούβλια από τον βορρά επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται τα δεξιά έντυπα να κατηγορούν τον Μπόμπολα ως «τον εκδότη με τα ρούβλια» γιατί τόλμησε να εκδώσει τη Μεγάλη Σοβιετική Εγκυκλοπαίδεια. Ε ο Μητσοτάκης άνοιξε το μάνιουαλ της καλής προβοκάτσιας και ανακάλυψε ρούβλια.

Δηλαδή δεν ανακάλυψε, απλώς υπονοεί ότι οι ανακοινώσεις των Αμερικανών για ευρωπαϊκά κόμματα που χρηματοδοτήθηκαν από τους Ρώσους αφορούν και ελληνικό κόμμα, αφήνοντας μελάνι για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ελα μου ντε που ο Νίκος Δένδιας έτρεξε να ενημερώσει τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι ημερομηνίες που αναφέρουν οι Αμερικανοί ταιριάζουν με την περίοδο που ο Τσίπρας απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες επειδή επιχειρούσαν να σαμποτάρουν τη συμφωνία των Πρεσπών. Οχι με ρούβλια αλλά με δολάρια και ευρώ. Τότε λοιπόν η ΝΔ και κυρίως ο Αδωνης Γεωργιάδης είχαν κατηγορήσει τον Τσίπρα ότι χαλάει τις καλές ελληνορωσικές σχέσεις. Και κατά σύμπτωση ο Μητσοτάκης τότε, όπως και οι Ρώσοι, ήταν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ποια είναι τα ακόμη χειρότερα από τα χειρότερα; Το Documento αποκαλύπτει ότι ο Αδωνης Γεωργιάδης, πάλι με συστατική του επιστολή, ελληνοποίησε τον επιχειρηματία Ουαλίντ Αμπού Σουντ, ο οποίος σχετίζεται με κεφάλαια του Ερντογάν και του Πούτιν. Το Bloomberg αποκάλυψε ότι ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος, φίλος του Μητσοτάκη, διορισμένος διοικητής του Αγίου Ορους και πατέρας της βουλευτή της ΝΔ, έσπασε το εμπάργκο με τη Ρωσία μεταφέροντας ρωσικό άνθρακα.

Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάν τα πουτινάκια. Χρυσά αυγά, φυσικά.

Ενας Χαλκ στον Αρειο Πάγο

Στην αρχή τον αποκαλούσαν «Πίτερ Παν» κρυφογελώντας, αλλά στη συνέχεια ένας από τους συναδέλφους του στον Αρειο Πάγο του κόλλησε το «Χαλκ», γιατί θεώρησε ότι ταιριάζει πιο πολύ με την ιδιοσυγκρασία και την ταραγμένη του πορεία. Ο λόγος για τον νέο εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος κυκλοφορεί στον τέταρτο όροφο του ανώτατου δικαστηρίου με πράσινη στολή εργασίας. Κυριολεκτικά όμως. Ο κ. Ντογιάκος φοράει πράσινο πουκάμισο, πράσινη γραβάτα και τα συνοδεύει με πράσινη μάσκα για την Covid. Μοιραία όποιος τον συναντήσει καθήμενο στο γραφείο του αναρωτιέται τι συμβαίνει από τη μέση και κάτω. Η αισθητική προσέγγιση του Ισίδωρου Ντογιάκου μπορεί να μην είναι συμβατή με τα συνηθισμένα εισαγγελικά πρότυπα, θυμίζει όμως σε όλους ότι είναι παναθηναϊκάκιας. Ο Ισίδωρος Ντογιάκος έγινε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για να φύγει του χρόνου. Οπότε το ερώτημα είναι τι κάνει στο μεσοδιάστημα εκτός από το να παριστάνει τη χλωρίδα του Αρείου Πάγου. Εδώ οι γνώμες διίστανται καθότι ο Ντογιάκος, έχοντας μια ταραχώδη πορεία στη Δικαιοσύνη, προκαλεί αντικρουόμενες κρίσεις. Παρότι βρίσκεται σε εξέλιξη το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Ισίδωρος Ντογιάκος έχει αναλάβει την έρευνα για το πώς έμαθαν οι παρακολουθούμενοι ότι τους παρακολουθούν. Απ’ ό,τι φαίνεται δεν τον ενδιαφέρει ποιοι παρακολουθούσαν. Ετσι, αντί να δώσει την έρευνα αυτή στην Εισαγγελία Εφετών, την άφησε να… προωθείται σε πταισματοδίκες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών. Σε όσα πολιτικά πρόσωπα τον συναντούν στο πλαίσιο των καθηκόντων του δηλώνει συγκλονισμένος από τις εξελίξεις αλλά παραμένει ακλόνητος στην τακτική της μπάλας στην εξέδρα (του Παναθηναϊκού, φαντάζομαι). Σε παλαιά φύλλα εφημερίδων ο Ντογιάκος περιγράφεται ως «εισαγγελέας ειδικών αποστολών». Και οι γράφοντες δεν αναφέρονται σε ερευνητικές του ιδιότητες. Ο συνάδελφός του αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής τον έχει καταγγείλει ότι επιχείρησε μαζί με την εισαγγελέα Γεωργία Τσατάνη να παρεμποδίσουν την έρευνα για τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Λίγα χρόνια μετά τις καταγγελίες ο δικηγόρος του Βγενόπουλου παραδέχτηκε σε δίκη με τον αείμνηστο Νίκο Τσιρώνη ότι ο γιος του Ντογιάκου εργαζόταν για τις επιχειρήσεις της οικογένειας Βγενόπουλου ενόσω ο ίδιος είχε εκ των πραγμάτων εμπλοκή στην υπόθεση ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών. Κάτι τέτοιες ιστορίες είναι που κάνουν τους συναδέλφους του Ισίδωρου Ντογιάκου και άσπονδους φίλους να τον αποκαλούν «Χαλκ», σε μια εποχή που ο ίδιος θα προτιμούσε να παριστάνει τον Πίτερ Παν.

Δελφίνοι και καρχαρίες

«Και αν γελάω είναι ψέμα» λέει το τραγούδι και παρότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγνοεί τέτοια λαϊκά άσματα, καταλαβαίνει πλήρως τη σημασία του. Γελάει, μορφάζει, παριστάνει το πολιτικό πετεινάρι, αλλά η καρδούλα του το ξέρει. Η Ολγα Κεφαλογιάννη με την άδεια του Καραμανλή (και του θείου Βαρδινογιάννη) δηλώνει παρούσα στη διαδοχή. Ο Δένδιας που ένιωσε την ανάσα του Predator στον σβέρκο του έτρεξε στη Βουλή για να ενημερώσει τους συντάκτες ότι δεν υπάρχει κόμμα στην Ελλάδα που να χρηματοδοτήθηκε από τους Ρώσους, την ώρα που το Μαξίμου έφτιαχνε αφήγημα με υπονοούμενα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Παρών δηλώνει μέχρι και ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, ενώ εντυπωσιακή είναι η απουσία του Κυριάκου Πιερρακάκη που ανήκει στη στενή ομάδα Μητσοτάκη από την υπεράσπιση του πρωθυπουργού. Αυτό τον τελευταίο, μου λένε οι γνώστες, πρέπει να τον παρακολουθούμε γιατί αν αποχωρήσει για παράδειγμα από την κυβέρνηση, σημαίνει ότι πάει να αγοράσει το φέρετρο για τον συνονόματο Κυριάκο. Ο Μητσοτάκης δεν έχει δελφίνους, έχει καρχαρίες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter