Η Νέα Δημοκρατία πανηγυρίζει το αλισβερίσι για τις θέσεις Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Στην επιβεβαίωση της δοσοληψίας του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και τον μέλλοντα αντιπρόεδρό του, Εστέμπαν Γκονθάλεθ Πονς που προσέλαβε τον γιο του στο ευρωκοινοβούλιο προχώρησε η «ευρωπαϊκή οικογένεια» της Νέας Δημοκρατίας, με τον άσημο, εκλεκτό σύμβουλο του Έλληνα πρωθυπουργού, Θανάση Μπακόλα, να ψηφίζεται τελικά Γενικός Γραμματέας στο συνέδριο του ΕΛΚ και τους γαλάζιους να ομολογούν πως πρόκειται για «προσωπική επιτυχία» του αρχηγού τους.

Συνεχίζει την είσπραξη και εξόφληση γραμματίων η Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου το μεσημέρι της Τετάρτης ήρθε η εκκωφαντική επιβεβαίωση της αποκάλυψης του Documento για την επέλαση του γαλάζιου λομπισμού και πολιτικής συναλλαγής με την προώθηση του Θανάση Μπακόλα στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΕΛΚ, με βαρύ σημείο στο βιογραφικό του τη θέση του ως στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Η εκλογή του κ. Μπακόλα σε μια τόσο σημαντική θέση στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς οικογένειας αποτελεί την αδιαμφισβήτητη αναγνώριση της παρουσίας και της πολιτικής της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και των δράσεων του κόμματος σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως ο μέχρι πρότινος ειδικός σύμβουλος του Έλληνα πρωθυπουργού εξελέγη στην εν λόγω θέση συγκεντρώνοντας την «τεράστια αποδοχή» του 83,9%.

Όπως έγραψε το Documento προ ημερών, πρόκειται για ένα πρόσωπο του οποίο το βιογραφικό καλύπτει μυστήριο, καθώς δεν υπάρχουν πληροφορίες για την επαγγελματική σταδιοδρομία του προτού γίνει μέλος της task force του Κυρ. Μητσοτάκη. Η άγνωστη πορεία του σε συνδυασμό με το ότι δεν είναι πολιτικό στέλεχος πρώτης γραμμής είναι δύο δεδομένα που δεν περνούν απαρατήρητα στις Βρυξέλλες, ενώ όπως έχει γραφτεί, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός κατέληξε στο συγκεκριμένο πρόσωπο προκειμένου να στεγανοποιήσει την πιθανότητα μελλοντικών «πονοκεφάλων», αντίστοιχων με αυτούς που του προκαλούν κατά καιρούς άλλα στελέχη που… εξοστράκισε στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε περισσότερα: Ο Βαρβιτσιώτης «πληρώνει» το ευρωρουσφέτι στον γιο του πρωθυπουργού

Άλλωστε, για να γίνει αυτό, ο Κυρ. Μητσοτάκης χρειάστηκε να αδειάσει τον αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και βαρόνο του κόμματος, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που ετοιμαζόταν να αναλάβει αντιπρόεδρος του ΕΛΚ, προκαλώντας αντιδράσεις ακόμα και από τον επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Όχι τυχαία, ο ευρωβουλευτής δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως «εγώ ως ευρωβουλευτής, σας λέω ότι δεν αισθάνομαι και πολύ καλά να έχουμε αναπλ. υπουργό. Τι θα πει αυτό; Πρέπει να γίνει υπουργός».

Εξάλλου, το Documento έφερε στο φως ακόμα και την εσωτερική αλληλογραφία με την οποία αποκαλύπτεται πως ο Μ. Βαρβιτσιώτης προαλειφόταν για τη θέση του αντιπροέδρου του ΕΛΚ, σκοντάφτοντας στις βλέψεις Ισπανού εργοδότη του υιού του Κυρ. Μητσοτάκη, Κωνσταντίνου, Ισπανό ευρωβουλευτή Γκονθάλεθ Πονς, που με τη συμφωνία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον εκ νέου πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, θα λάβει εκείνος της θέση του νο2 στο κόμμα.

Διαβάστε επίσης: 

Βολεύτηκε στις Βρυξέλλες ο υιός Μητσοτάκη

Ποιος είναι ο ευρωβουλευτής στον οποίο δουλεύει ο γιός του Μητσοτάκη

Αιχμηρή ανάρτηση Κύρτσου: «Στο γραφείο Ισπανού ευρωβουλευτή ο γιος Κυριάκου θα μάθει πολλά»