Η Νικολάου διαστρεβλώνει τον εαυτό της: «Στον Δομοκό ο Κουφοντίνας γιατί ανήκει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας»

Η Νικολάου διαστρεβλώνει τον εαυτό της: «Στον Δομοκό ο Κουφοντίνας γιατί ανήκει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Τετάρτη, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου αναφερόμενη στο Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στην 22η ημέρα απεργίας πείνας, ζητώντας την εφαρμογή του νόμου που κόπηκε και ράφτηκε στα μέτρα του και προβλέπει τη μεταφορά στις φυλακές Κορυδαλλού, αφού τον χαρακτήρισε «εχθρό της Δημοκρατίας» είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι στερείται το δικαίωμα να διεκδικεί τα νόμιμα.

Διαβάστε επίσης: Απεργία πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα: Ένα επικίνδυνο κουβάρι οι ακροβασίες της Σοφίας Νικολάου

«Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι μια προσπάθεια του Κουφοντίνα και των υποστηρικτών του να εκβιάσουν την Πολιτεία, δείχνοντας ότι μπορούν να επιλέγουν τη φυλακή που τους αρέσει», είπε η ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, μιλώντας στο lawandorder.gr, ξεχνώντας ότι ο κρατούμενος δεν ζητά να επιλέξει που θα πάει αλλά να τηρηθεί ο νόμος, ο ποίος λέει ξεκάθαρα ότι από τη στιγμή που δεν πληροί τα κριτήρια για να παραμείνει στις αγροτικές φυλακές, πρέπει να μεταφερθεί στο κατάστημα που βρισκόταν, το οποίο για τον Δ. Κουφοντίνα είναι ο Κορυδαλλός.

Επιδιδόμενη σε μία διαστρέβλωση των γεγονότων η Σ. Νικολάου, αναφέρει πως ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στις φυλακές Δομοκού γιατί ανήκει, σε φυλακή υψίστης ασφαλείας λόγω των αδικημάτων του και όχι σε φυλακή υποδίκων όπως χαρακτήρισε το Κατάστημα του Κορυδαλλού, παραχαράζοντας την ίδια της τη δήλωση στην οποία ανέφερε πως ο Δ. Κουφοντίνας μεταφέρθηκε αρχικά στις φυλακές Κορυδαλλού -όπως ορίζει ο νόμος- αλλά μετήχθη στον Δομοκό εξαιτίας της πανδημίας.  

Αυτό είναι ένα νέο επιχείρημα από την πλευρά του υπουργείου, το οποίο στην πρακτική του διάσταση είναι αναληθές αφού στον Κορυδαλλό δεν κρατούνται μόνο υπόδικοι, λόγω της υπερπληρότητας των Σωφρονιστικών Καταστημάτων της χώρας.

Επιπρόσθετα στην ίδια φυλακή – που πέρασε 16 χρόνια ο Δ. Κουφοντίνας – κρατούνται κι άλλοι καταδικασμένοι για την υπόθεση της 17Ν.

Διαβάστε επίσης: Παρέμβαση του Έκτορα Κουφοντίνα: «Η κυβέρνηση ουσιαστικά μας λέει ότι το κράτος δικαίου είναι τρομοκρατία»

Αδιαφορώντας για το γεγονός ότι μετά την τελεσίδικη καταδίκη και για όσο διάστημα κάποιος είναι κρατούμενος δε χαρακτηρίζεται από το είδος των αδικημάτων για τα οποία καταδικάστηκε, αλλά από τη στάση του κατά τη διάρκεια της κράτησής του και χαρακτηρίζοντάς τον «εχθρό της Δημοκρατίας» προσπαθεί να νομιμοποιήσει στο μυαλό της κοινής γνώμης την ειδική μεταχείριση και θεσπίζει ως «δικαίωμά» της την εξόντωσή του, προχωρώντας σε μία σειρά από εκδικητικές πράξεις.

Διαβάστε επίσης: Κούρτοβικ: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά εκδικούνται αυτοί που ασκούν την εξουσία

Η ίδια επικαλείται καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης αναφερόμενη στις αγροτικές φυλακές, πράγμα που επίσης δεν ισχύει και σχολιάζοντας την μεταφορά του σε αυτές, κάνει λόγο για «μια ακόμη “νίκη” της ακραίας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς καθορίζει πολλές από τις επιλογές αυτού του κόμματος, το οποίο θέλησε να δώσει προνόμια σε έναν κατά συρροή δολοφόνο».

Διαβάστε επίσηςΜια δημοκρατία δεν εκδικείται

Το απόσπασμα της συνέντευξης:

«Μέχρι πότε το κράτος δικαίου θα εκβιάζεται από εκείνους που το πολέμησαν με μίσος; Και μέχρι πότε οι εχθροί της Δημοκρατίας θα επικαλούνται τη Δικαιοσύνη, το Σύνταγμα και τους νόμους, ενώ είναι εκείνοι που σε κάθε ευκαιρία τα λοιδορούν; Θέλω να είναι ξεκάθαρο: Εδώ δεν πρόκειται ούτε για νέα δίκη του Κουφοντίνα, ούτε για εκδίκηση. Δικάστηκε και καταδικάστηκε αμετάκλητα σε 11 φορές ισόβια. Δικάστηκε και καταδικάστηκε στη συνείδηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι μια προσπάθεια του Κουφοντίνα και των υποστηρικτών του να εκβιάσουν την Πολιτεία, δείχνοντας ότι μπορούν να επιλέγουν τη φυλακή που τους αρέσει, για να εκτίσει κάποιος κρατούμενος την ποινή του. Ο ελληνικός λαός πρέπει να το γνωρίζει: Οι φυλακές Κορυδαλλού δεν είναι φυλακές καταδίκων. Είναι φυλακές υποδίκων, όπως θα είναι και το Δικαστικό Σωφρονιστικό Συγκρότημα Ασπροπύργου που θα αντικαταστήσει τον Κορυδαλλό. Λοιπόν, ο Κουφοντίνας δεν έχει θέση εκεί. Αντίθετα, έχει θέση σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, για καταδικασμένους για βαριά αδικήματα, όπως εκείνα που διέπραξε εκείνος. Όσο για τη θητεία του στο ημιελεύθερο καθεστώς των αγροτικών φυλακών της Κασσαβέτειας; Ήταν μια ακόμη «νίκη» της ακραίας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς καθορίζει πολλές από τις επιλογές αυτού του κόμματος, το οποίο θέλησε να δώσει προνόμια σε έναν κατά συρροή δολοφόνο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter