Η Σενεγάλη απαγόρευσε το TikTok για να φιμώσει την αντιπολίτευση

Η Σενεγάλη απαγόρευσε το TikTok για να φιμώσει την αντιπολίτευση
AP Photo/Sylvain Cherkaoui

Την πρόσβαση των πολιτών στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο TikTok απέκλεισαν οι αρχές της Σενεγάλης με σκοπό την παρεμπόδιση επικοινωνίας των διαφωνούντων. Τις προηγούμενες ημέρες είχαν απαγορεύσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είχαν συλλάβει τον ηγέτη του.

Η σύλληψη του Ουσμάνε Σονκό οδήγησε σε βίαιες διαδηλώσεις, με νεκρούς διαδηλωτές και έπληξε τη φήμη της Σενεγάλης ως της πιο σταθερής δημοκρατίας στη Δυτική Αφρική, την ώρα που η περιοχή δοκιμάζεται μετά το πραξικόπημα στον Νίγηρα.

Διαβάστε επίσης: Νίγηρας: Διαδηλώσεις κατά της Γαλλίας – Απειλές επέμβασης και από τη Σενεγάλη

Η Σενεγάλη διέλυσε το κόμμα Pastef και περιόρισε την πρόσβαση σε υπηρεσίες του διαδικτύου επικαλούμενη απειλές για τη σταθερότητα της χώρας. «Η εφαρμογή TikTok είναι το κοινωνικό δίκτυο που προτιμάται από άτομα με κακές προθέσεις να διαδώσουν μηνύματα μίσους και ανατρεπτικά», δήλωσε ο Μούσα Μπόκαρ Τιάμ.

Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει πολλές διαδηλώσεις, κατηγορούν τον πρόεδρο της χώρας Μακί Σαλ ότι έστησε ψεύτικες κατηγορίες προκειμένου να αποκλειστεί ο Σόνκο από τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το επόμενο έτος.

Τη Δευτέρα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης στη νότια πόλη Ziguinchor, όπου ο Σονκό είναι δήμαρχος.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter