Η ταινία «Σπασμένη φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη ξεκίνησε γυρίσματα

Η ταινία «Σπασμένη φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη ξεκίνησε γυρίσματα

«Σπασμένη Φλέβα» είναι ο τίτλος της νέας δημιουργίας του Γιάννη Οικονομίδη, που ξεκίνησε γυρίσματα πριν από λίγες μέρες στα νότια προάστια της Αθήνας.

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη είναι μια γνήσια τραγωδία, με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Μπισμπίκη στο ρόλο ενός μεσοαστού επιχειρηματία και οικογενειάρχη ονόματι Θωμά Αλεξόπουλο, ο οποίος βιώνει μια πρωτοφανή κατάσταση. Καταχρεωμένος στη δουλειά του και βρισκόμενος σε συνεχή ελεύθερη πτώση, ο εν λόγω αντιήρωας ασφυκτιά κάτω από το βάρος και την πίεση των διογκούμενων υποχρεώσεων και οφειλών του. Θα αναγκαστεί να πάρει δάνειο από ένα αδίστακτο τοκογλύφο βάζοντας υποθήκη το πολυτελές σπίτι του, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της συζύγου του Στέλλας, η οποία θα του θέσει τελεσίγραφο 5 ημερών προκειμένου να λύσει όλα τα προβλήματα τους και να ξαναγυρίσει στην οικογένεια του.

Ο ίδιος ο σκηνοθέτης, που συνυπογράφει το σενάριο της ταινίας μαζί με τον Βαγγέλη Μουρίκη λέει χαρακτηριστικά για την ταινία του «Σπασμένη φλέβα» η οποία έρχεται 4 χρόνια μετά από την «Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς»: «Η μικρή ιστορία του Θωμά ξεδιπλώνεται μπροστά μας σαν μια αρχαία ελληνική τραγωδία, όπου η Υβρις και η αμείλικτη και ειρωνική Μοίρα έρχονται για να θέσουν τα θεμελιώδη ερωτήματα στο υπόστρωμα της ταινίας. Με ποιους υπόγειους μηχανισμούς πορεύονται οι κοινωνίες των ανθρώπων; Ζούμε και υπάρχουμε μέσα σε έναν παράλογο, ατελή κόσμο, γεμάτο κρυφά νοήματα και άγραφους νόμους; Σχέσεις οικογενειακές, σχέσεις μεταξύ φίλων και εχθρών, σχέσεις οικονομικές, σχέσεις εξουσίας, σχέσεις ερωτικές, όλη αυτή η ανθρώπινη πολυπλοκότητα κάτω από ένα μολυβένιο ουρανό σε μια αφιλόξενη χειμερινή Αθήνα και η ξέφρενη κίνηση του κεντρικού χαρακτήρα, αντιήρωα Θωμά, που ελίσσεται σαν ζογκλέρ χορευτής σε ναρκοπέδιο αναπόφευκτα δίνει και τον αντίστοιχο τόνο στην κινηματογράφηση. Η ταινία φιλοδοξεί να είναι ένα σύγχρονο αστικό, σκοτεινό δράμα, ρεαλιστικής απόδοσης και στιβαρής δωρικής κατασκευής. Τι είναι αυτό το θαυμαστό ον, ικανό για τα πάντα, που λέγεται άνθρωπος; Ποιος είναι τελικά ο φταίχτης; Ποιος ο αθώος και ποιος ο ένοχος; Οι καιροί είναι μαύροι κι άραχλοι και το φως ελάχιστο. Σε μια πραγματικότητα που γλιστράει επικίνδυνα προς την άβυσσο και όλο πέφτει και πέφτει και πέφτει και πέφτει…». Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο φιλμ ενσαρκώνουν οι Βασίλης Μπισμπίκης (δεύτερη συνεργασία ηθοποιού και σκηνοθέτη μετά από την «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς), Μαρία Κεχαγιόγλου, Μπέττυ Αρβανίτη, Στάθης Σταμουλακάτος, Κλέλια Ρένεση, Γιάννης Νιάρρος, Σοφία Κουνιά, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Γιάννης Αναστασάκης, Δημήτρης Καπετανάκος, Μαρία Καλλιμάνη και Αναστασία Χατζηαθανασίου. Μαζί τους οι : Γιώργος Σουξές, Βασίλης Κουκαλάνι, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Αντώνης Τσοτσιόπουλος, Αργύρης Γκαγκάνης, Μάγια Κώνστα, Γιώργος Τριανταφυλλίδης, Αλέκος Πάγκαλος, Γιώργος Κολλιόπουλος, Σταύρος Μπένος, Γεωργιάννα Νταλάρα, Nectαr de Leοn, Στέλιος Τυριακίδης, Γιώργος Βερβέρης, Γιώργος Σιδέρης, Δαυίδ Σταμούλος, Μπάμπης Πολυχρονιάδης. Την μουσική υπογράφει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος που είχε κάνει και το τραγούδι «Το ροκ του Καραγκιόζη» που είχε γίνει viral στην «Μπαλάντα της τρύπιας καρδιάς», ενώ το τραγούδι των τίτλων τέλους στη «Σπασμένη φλέβα» ανήκει στον Λεξ. Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν την 1η Απριλίου, σε παραγωγή των Αργοναυτών και διανομή της Tanweer.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter