Η Τσέλσι στους «8» του Champions League, 2-0 την Ντόρτμουντ

Η Τσέλσι στους «8» του Champions League, 2-0 την Ντόρτμουντ

Η Τσέλσι ανέτρεψε το σκορ της ήττας της στη Γερμανία από την Ντόρτμουντ με 1-0, τη νίκησε στο Λονδίνο με 2-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «8» του Champions League.

Η Τσέλσι κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο. Στο 28’ η βολίδα του Χάβερτς βρήκε το κάθετο δοκάρι, έφυγε παράλληλα με τη γραμμή και βγήκε άουτ από την άλλη πλευρά. Στο 38’ ο Γερμανός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Η Τσέλσι συνέχισε να πιέζει και στο 40’ έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον Φέλιξ.

Στο ίδιο διάστημα η Μπορούσια δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει κινδύνους στην αγγλική εστία, ενώ στην άμυνα έδιωχνε πανικόβλητη τη μπάλα. Όμως δεν γινόταν να γλιτώνει συνέχεια με το παθητικό ποδόσφαιρο (75-25 η κατοχή για την Τσέλσι) που έπαιζε και στο 43’ ο Στέρλινγκ με διπλή προσπάθεια «εκτέλεσε» τον Μάιερ για το 1-0.

Στο β’ μέρος η Τσέλσι κέρδισε πέναλτι στο 48’ σε χέρι του Βολφ. Το εκτέλεσε ο Χάβερτς και σημάδεψε για 3η φορά στο ματς το δοκάρι. Όμως για καλή του τύχη δόθηκε επανάληψη αφού είχαν μπει παίκτες στην περιοχή πριν την εκτέλεση. Εκτελεστής ξανά ο Χάβερτς κι αυτή τη φορά βρήκε δίχτυα για το 2-0.

Με το φάσμα του αποκλεισμού μπροστά της η Ντόρτμουντ αναγκαστικά βγήκε στην επίθεση κι έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Μπέλιγχαμ στο 59’. Συνέχισε να πιέζει να πιέζει αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες για ένα γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Στο φινάλε του αγώνα οι Γερμανοί βγήκαν όλοι μπροστά κάτι που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί στις αντεπιθέσεις της η Τσέλσι για να τελειώσει το ματς αλλά έτσι κι αλλιώς κράτησε την μεγάλη πρόκριση.

Ο Ολλανδός ρέφερι Ντάνι Μάκελι «κιτρίνισε» τους Κέπα, Φερνάντες, Τσίλγουελ, Κουκουρέγια.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Φοφανά, Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια, Τζέιμς, Κόβατσιτς (82’ Λόφτους Τσικ), Φερνάντες (87’ Ζακάρια), Τσίλγουελ, Στέρλινγκ (82’ Πούλισικ), Χάβερτς, Φέλιξ (67’ Γκάλαχερ).

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μάιερ, Βολφ, Σούλε, Σλότερμπεκ, Γκερέιρο, Τζαν, Μπραντ (5’ Ρέινα), Μπέλιγχαμ, Όζκαν (64’ Γκίτενς), Ρόις, Αλέ (77’ Μάλεν).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter