Η Βουλή επιχορήγησε ιδιωτική εταιρία με έδρα την Κύπρο

Η Βουλή επιχορήγησε ιδιωτική εταιρία με έδρα την Κύπρο

Κάθε χρόνο η Βουλή επιχορηγεί πολιτιστικούς φορείς, ομοσπονδίες με ευαίσθητο έργο και στόχευση, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και ιδρύματα. Αυτή τη φορά, στο μητρώο των επιχορηγούμενων φορέων εντοπίζεται μία ιδιωτική εταιρία επικοινωνίας με έδρα την Κύπρο.

Πρόκειται για την HAZLIS AND RIVAS COMMUNICATIONS LTD, η οποία είναι ο επίσημος και αποκλειστικός εκπρόσωπος των Economist Events για την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη, διοργανώνοντας στην χώρα μας τις «συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης» από το 1997 έως και σήμερα.

Σύμφωνα με το μητρώο των επιχορηγούμενων φορέων που αναρτήθηκε στην «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια», η εν λόγω εταιρία έλαβε 15.000 ευρώ, με την ημερομηνία πληρωμής να ορίζεται στις 27 Φεβρουαρίου του 2020 και την ημερομηνία λήξης της υποχρέωσης να είναι στις 26 Φεβρουαρίου του 2021.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από το μητρώο:

Ενδιαφέρον είναι ότι -σύμφωνα με το ΓΕΜΗ- η HAZLIS AND RIVAS COMMUNICATIONS LTD αποχώρησε από την Ελλάδα στις 20/11/2020 και μετέφερε την έδρα της «μητρικής αλλοδαπής εταιρίας» στην Κύπρο.

Διαβάστε την καταχώρηση στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο:

Γιατί, λοιπόν, η Βουλή να επιχορηγήσει μία ιδιωτική εταιρία, η οποία μάλιστα σκόπευε να μεταφέρει την έδρα της στην Κύπρο;

Η απάντηση του προέδρου της Βουλής

Απαντώντας στο documentonews.gr, ο Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε ότι τα 15.000 ευρώ δόθηκαν στην εταιρία εξαιτίας του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΜΚΟ, Hope Genesis, με θέμα τη δημογραφική κρίση στην Ελλάδα.

«Η συγκεκριμένη εταιρία είναι ο εκπρόσωπος του Economist στην Ελλάδα και συνδιοργάνωσε με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση, Hope Genesis, συνέδριο με θέμα: ¨Η δηµογραφική κρίση στην Ελλάδᨻ είπε αρχικά ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε πως η Βουλή ήταν χορηγός του συνεδρίου, καθώς σε αυτό παρουσιάστηκε η διακομματική έκθεση του Κοινοβούλιου για το δημογραφικό. «Έτσι, παρουσιάστηκε και αναδείχθηκε και το έργο της Βουλής» επισήμανε. Εξήγησε δε πως η επιχορήγηση αφορούσε την ΜΚΟ, Hope Genesis, η οποία συμμετείχε ως συνδιοργανωτής και βασική της στόχευση είναι η καταπολέμηση της υπογεννητικότητας στην χώρα μας.

Δείτε την φωτογραφία από την ομιλία του Άδωνη Γεωργιάδη στο συνέδριο:

«Εγείρονται ερωτήματα…»

Έμπειρες κοινοβουλευτικές πηγές από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγούν στο documentonews.gr πως για να επιχορηγηθεί από τη Βουλή ένας φορέας χρειάζεται να υποβάλλει λεπτομερή πρόταση για τον σκοπό που αιτείται τα χρήματα. «Αν το αίτημα αφορά τη διοργάνωση κάποιου συνεδρίου ή κάποιας εκδήλωσης, τότε ο φορέας πρέπει να καταθέσει στο Κοινοβούλιο όλα τα σχετικά παραστατικά που δικαιολογούν το ποσό της επιχορήγησης» σημειώνουν και τονίζουν πως εγείρονται ερωτήματα για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, καθώς «η υπόδειξη άλλου φορέα αντί της συγκεκριμένης ΜΚΟ προκαλεί υποψίες».

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι στις «αφίσες» του συνεδρίου η Βουλή δεν περιλαμβανόταν στους χορηγούς, κάτι που δεν ίσχυσε και για τον βασικό σπόνσορα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter