Η Χαμάς έχασε επικοινωνία με μία ομάδα που ήταν υπεύθυνη για πέντε Ισραηλινούς ομήρους, μετά από βομβαρδισμό

Η Χαμάς έχασε επικοινωνία με μία ομάδα που ήταν υπεύθυνη για πέντε Ισραηλινούς ομήρους, μετά από βομβαρδισμό
AP Photo/Mohammed Dahman

Η παλαιστινιακή ισλαμική οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι έχασε την επικοινωνία με μία ομάδα που ήταν υπεύθυνη για πέντε Ισραηλινούς ομήρους στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από βομβαρδισμό των Ισραηλινών.

Η οργάνωση πιστεύει ότι οι όμηροι σκοτώθηκαν στη διάρκεια μιας ισραηλινής επιδρομής, όπως φέρεται να ανέφερε στην ανακοίνωση ο Αμπού Ουμπαϊντά, ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, των ταξιαρχιών Ιζ ελ-Ντιν αλ-Κάσαμ.

Υπενθυμίζεται ότι μάχες μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του Ισραήλ και ενόπλων μαχητών της Χαμάς έγιναν σήμερα στα βόρεια της Γάζας, την οποία προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως οι Ισραηλινοί, ώστε να μπορέσουν να επικεντρώσουν μετά την προσοχή τους στις νότιες περιοχές.

Η εξέλιξη αυτή, καταγράφεται μία ημέρα μετά την έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αποστολή μεγαλύτερης βοήθειας προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, με το διεθνή οργανισμό να αδυνατεί να απαιτήσει την κατάπαυση του πυρός.

Πυκνός καπνός υψώθηκε πάνω από την πόλη Τζαμπάλια, η οποία φιλοξενεί και τον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στη Γάζα. Οι κάτοικοί της, ανέφεραν επίμονο αεροπορικό βομβαρδισμό, αλλά και πυρά κατά στόχων από ισραηλινά άρματα μάχης, τα οποία, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες κινήθηκαν σε μεγαλύτερη απόσταση εντός της πόλης.

Διαβάστε επίσης – Γάζα: Ελπίδες για αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας εν μέσω ισραηλινών βομβαρδισμών

H απόφαση για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Έπειτα από πέντε ημέρες σκληρών διαπραγματεύσεων για να αποφευχθεί το βέτο των ΗΠΑ, το Συμβούλιο Ασφαλείας εντέλει υιοθέτησε χθες απόφαση που καλεί να υπάρξει «άμεση» διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας «σε μεγάλη κλίμακα» στον πολιορκημένο θύλακο.

 

Η απόφαση δεν καλεί να κηρυχθεί «κατάπαυση του πυρός», κάτι που απορρίπτουν το Ισραήλ και ο βασικός σύμμαχός του, οι ΗΠΑ. Παροτρύνει να «δημιουργηθούν οι συνθήκες για διαρκή παύση των εχθροπραξιών».

 

Η υιοθέτηση του κειμένου, χάρη στην αποχή των ΗΠΑ και της Ρωσίας κατά την ψηφοφορία, χαρακτηρίστηκε από κάποιους επιτυχία της διπλωματίας, καθώς το το Συμβούλιο Ασφαλείας δέχεται σφοδρές επικρίσεις για την απραξία του από το ξέσπασμα του πολέμου.

Όμως το αν και κατά πόσον θα έχει αληθινό αντίκτυπο στο πεδίο παραμένει αβέβαιο. Η ανθρωπιστική βοήθεια, που μπαίνει με το σταγονόμετρο στη Λωρίδα της Γάζας, δεν μπορεί να καλύψει τις πελώριες ανάγκες του πληθυσμού, ο οποίος πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με την απειλή του λιμού, όπως προειδοποιεί ο ΟΗΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter