Hayate: Δίωξη για εμπορία ανθρώπων στον Youtuber – Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή

Hayate: Δίωξη για εμπορία ανθρώπων στον Youtuber – Προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή

Ενώπιον του εισαγγελέα βρέθηκε ο γνωστός Youtuber με το ψευδώνυμο «Hayate» όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της εμπορίας ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα και για το πλημμέλημα της σωματικής βλάβης σε βάρος αδύναμων με τα οποία συνοικούσε. Ο 35χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, μεταδίδοντας σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το οικονομικό όφελος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι τα άτομα συμμετείχαν με τη συναίνεσή τους και εκφράζει επιφυλάξεις για το κατά πόσο τα άτομα που πρωταγωνιστούσαν στα βίντεο είναι ΑΜΕΑ.

Με χτυπούσε πάρα πολύ άσχημα

Δύο από τα θύματα του Youtuber κατήγγειλαν στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 τα όσα έζησαν.

«Με χτυπούσε πάρα πολύ άσχημα, παντού, σε όλο μου το σώμα. Δεν έχει εκμεταλλευτεί μόνο εμένα και τον Π… αλλά και πολλά ακόμα άτομα», δήλωσε ο ένας. «Το χειρότερο είναι ότι πότιζε αλκοόλ κορίτσια 15 έως 17 ετών και μετά τις πήγαινε σηκωτές σε άλλο δωμάτιο».

«Οι θεατές έκαναν donate. Ουσιαστικά, ο χρήστης έβαζε ένα ποσό, από 10 έως 200 εύρω, για να δώσει σε κάποιον για ένα χαστούκι» επισημαίνει στην εκπομπή το άλλο θύμα.

«Εμάς μας είχε ένας μάνατζερ. Δεν μας άφηναν τα κυκλώματα να κάνουμε αυτό που θέλαμε», τόνισε στη συνέχεια.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν ο Youtuber επικαλεστεί ότι τα θύματα βρίσκονταν στον χώρο με τη θέλησή τους, απάντησαν πως: «αυτός έπαιρνε τα πολλά και εμάς μας έδινε ψίχουλα. Μας χρωστάει πολλά λεφτά».

Διαβάστε επίσης:

Στον εισαγγελέα ο γνωστός Youtuber – «Του έδιναν έως και 200 ευρώ για να μας χτυπάει» (Video)

Συνελήφθη γνωστός youtuber για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία σε live μετάδοση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter