Ηλεία: Ερωτήματα για τη στάση των αρχών στην υπόθεση του θανάτου 68χρονου στην Εφύρα

Ηλεία: Ερωτήματα για τη στάση των αρχών στην υπόθεση του θανάτου 68χρονου στην Εφύρα

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η «περίεργη» συμπεριφορά των δικαστικών Αρχών της Αμαλιάδας στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας ενός 68χρονου στην Εφύρα Αμαλιάδας τον περασμένο Σεπτέμβρη με δράστη -σύμφωνα με αστυνομικές πηγές- τον 70χρονο αδερφό του.

Η ΕΛ.ΑΣ σήμερα το πρωί μετά από δέκα μήνες ερευνών εξέδωσε ανακοίνωση η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Από την έρευνα των αστυνομικών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί, αφού αξιοποίησαν τα ευρήματα στον τόπο του εγκλήματος, τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, αλλά και από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων, καθώς και ειδικών ανακριτικών τεχνικών, διακρίβωσαν τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας του 68χρονου, από τον κατηγορούμενο. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.»

Ωστόσο, προκύπτουν εύλογα ερωτήματα για την Εισαγγελία της Αμαλιάδας καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μέχρι αυτή την στιγμή ο δολοφόνος του 68χρονου κυκλοφορεί ελεύθερος καθώς δεν έχει εκδοθεί το σχετικό ένταλμα σύλληψής του, παρότι το πρωί της Τρίτης η εισαγγελέας Αμαλιάδας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του 70χρονου. Το όλο θέμα προκαλεί τεράστια ερωτηματικά και νομικοί κύκλοι το χαρακτήρισαν μιλώντας στο documentonews.gr, ως πρωτοφανές.

Ο άτυχος 68χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος είχε βρεθεί νεκρός το βράδυ της Δευτέρας 19 Σεπτεμβρίου στο σπίτι στην Εφύρα, φέροντας τουλάχιστον 40 χτυπήματα στο κεφάλι από ξύλο τα οποία και του προκάλεσαν τα τραύματα που τον οδήγησαν στον θάνατο.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι πριν από μερικές εβδομάδες μερίδα του Τύπου της Αχαΐας και της Ηλείας επιχείρησε με ψευδείς αναφορές περί πληροφοριών και δήθεν στοιχείων που περιέχονταν σε ιατροδικαστική έκθεση να ενημερώσει την κοινή γνώμη ότι η δολοφονία του 68χρονου ήταν αυτοκτονία λόγω ηρεμιστικών που λάμβανε το θύμα.

Πηγές της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών μιλώντας στο documentonews.gr είχαν διαψεύσει κατηγορηματικά τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς και είχαν εκφράσει την απορία τους για την προσπάθεια κάποιων να αποδώσουν την δολοφονία σε αυτοκτονία χρησιμοποιώντας ανύπαρκτες πληροφορίες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter