Ηλιόπουλος: Ρατσιστικός λόγος Γρυπολάκη

Ηλιόπουλος: Ρατσιστικός λόγος Γρυπολάκη

Την ανάρτηση του διορισμένου από τη Λίνα Μενδώνη σε διοίκηση μουσείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, με την οποία «διατυπώνει δημοσίως κατανόηση και συμπαράσταση» στους αυτόκλητους «πολιτοφύλακες» στον Έβρο οι οποίοι συλλαμβάνουν πρόσφυγες και μετανάστες, σχολίασε ο Νάσος Ηλίοπουλος, κάνοντας λόγο για ρατσιστικό, ακροδεξιό λόγο που «δεν έχει καμία θέση στον πολιτισμό».

«Για τον Γρυσπολάκη ζούμε σε μία χώρα που η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί το μισό πολιτικό προσωπικό, υπουργούς, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατού αλλά είναι ανίκανη να μας προστατεύσει από οργανωμένα σχέδια εμπρησμών» αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook και συνεχίζει λέγοντας ότι «Η συνωμοσιολογία πάντα ήταν στοιχείο της άκρας δεξιάς και της διαδικασίας εκφασισμού της κοινωνίας».

«Το γεγονός ότι μιλάμε για άνθρωπο διορισμένο από την Μενδώνη σε διοίκηση μουσείου δείχνει το βάθος του προβλήματος και το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι βασικός χορηγός της άκρας δεξιάς» συμπληρώνει.

«Ο ρατσιστικός, ακροδεξιός λόγος δεν έχει καμία θέση στον πολιτισμό. Η απομάκρυνση του θα ήταν αυτονόητη για κάθε δημοκρατικό πολίτη» καταλήγει ο ίδιος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter