ΗΠΑ- Κατάρ μπλοκάρουν την πρόσβαση του Ιράν σε παγωμένα περιουσιακά στοιχεία του

ΗΠΑ- Κατάρ μπλοκάρουν την πρόσβαση του Ιράν σε παγωμένα περιουσιακά στοιχεία του

Σε συμφωνία να μην δώσουν την δυνατότητα στο Ιράν να έχει πρόσβαση στα περιουσιακά στοιχεία του αξίας 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχαν ξεπαγώσει μετά την απελευθέρωση από την Τεχεράνη προ μερικών εβδομάδων, κατέληξαν ΗΠΑ και Κατάρ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post, οι δύο πλευρές έλαβαν την απόφαση αυτή εξαιτίας της στάσης του Ιράν υπέρ της Χαμάς. Όπως σημειώνεται τα κεφάλαια αυτά τα διαχειριζόταν το Κατάρ ως ενδιάμεσος, όμως τώρα θα πρέπει και πάλι να τα παγώσει.

Η απόφαση αυτή ήρθε μόλις μερικές ώρες αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, προειδοποίησε το Ιράν να μην εμπλακεί στην σύγκρουση με κανέναν τρόπο. Τα κεφάλαια αυτά θα κατευθύνονταν στο Ιράν υπό την προϋπόθεση ότι θα χρησιμοποιούνταν για «ανθρωπιστικούς σκοπούς» και στις ΗΠΑ υπήρξε ο φόβος ότι το Ιράν θα στηρίξει με αυτά την Χαμάς που ελέγχει την Λωρίδα της Γάζας υπό το πρόσχημα της «ανθρωπιστικής βοήθειας» προς τους αμάχους της Γάζας.

Σημειώνεται πως όλο αυτό συμβαίνει ενώ οι ΗΠΑ ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει το Ιράν με την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ ή την προετοιμασία της.

Διαβάστε σχετικά: Ιράν κατά Ισραήλ: Επιδιώκει «γενοκτονία» – Εντείνονται οι φόβοι για χερσαία επέμβαση του Ισραήλ

Μπλίνκεν: «Όσο υπάρχει η Αμερική, το Ισραήλ δεν θα χρειαστεί ποτέ να αμυνθεί μόνο του»

Στο «κόκκινο» η κατάσταση στη Μ.Ανατολή: Ισραηλινά πλήγματα σε αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου

Μέση Ανατολή: Ασφυκτιά η ισοπεδωμένη Γάζα – Μέχρι και βρέφος 9 μηνών στη λίστα αγνοουμένων του Ισραήλ (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter