ΗΠΑ: Σύλληψη δασκάλου που απείλησε μαθήτρια με αποκεφαλισμό, γιατί την προσέβαλε η σημαία του Ισραήλ

ΗΠΑ: Σύλληψη δασκάλου που απείλησε μαθήτρια με αποκεφαλισμό, γιατί την προσέβαλε η σημαία του Ισραήλ

Ο Μπέντζαμιν Ρις, ένας 51χρονος δάσκαλος μέσης εκπαίδευσης στην πολιτεία της Τζόρτζια συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα αφού πολλοί μάρτυρες ανέφεραν στις αρχές ότι απείλησε να αποκεφαλίσει μια 13χρονη μουσουλμάνα μαθήτρια η οποία θεωρούσε ότι η ισραηλινή σημαία που κρεμόταν στην τάξη την προσέβαλε.

Πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί

Η αναφορά του περιστατικού κάνει λόγο για αρκετούς μάρτυρες που υπογράμμισαν ότι άκουσαν τον Ρις να φωνάζει βωμολοχίες σε τρεις μαθήτριες στο διάδρομο της έβδομης τάξης στις 7 Δεκεμβρίου, μεταξύ των οποίων: «Γα**ένο σκουπίδι! Θα σου μαυρίσω τον κ**ο! Πρέπει να κόψω το γ**ένο κεφάλι σου!»

Ένας άλλος δάσκαλος, ο οποίος δίδασκε μαθητές στην διπλανή τάξη, ανέφερε ότι άκουσε τον Ρις να αποκαλεί μία από τις τρεις μαθήτριες «η αντισημιτική φίλη μου». Ο δάσκαλος είπε ότι οι μαθητές άρχισαν να μπαίνουν στην αίθουσα και ο Ρις άρχισε να φωνάζει ότι δεν σεβάστηκαν τη «σημαία του» και ότι είχαν άγνοια, σύμφωνα με την αναφορά του περιστατικού.

Ο Ρις άρχισε να επιστρέφει στην τάξη του, πρόσθεσε ο δάσκαλος, όταν είπε ότι τον άκουσε να φωνάζει: «Είναι μια ηλίθια γ**λα και θα την σύρω στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου μου και θα της κόψω το γ**ένο κεφάλι της για ασέβεια της εβραϊκής μου σημαίας», ανέφερε η έκθεση.

Η πλευρά της μαθήτριας

Η μαθήτρια του είπε ότι βρήκε τη σημαία προσβλητική επειδή «οι Ισραηλινοί σκότωσαν (Παλαιστίνιους)» και στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ο Ρις θύμωσε. Ανέφερε ότι άρχισε να φωνάζει και ρώτησε αν αρνείται το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει και την αποκάλεσε αντισημιτική, σύμφωνα με την αναφορά.

Η μαθήτρια ισχυρίστηκε ότι έφυγε από την τάξη λόγω της κατάστασης που έγινε «δυσάρεστη και άβολη» αλλά ο Ρις προσπάθησε να την εμποδίσει να φύγει και ζήτησε το όνομά της και τη δασκάλα της, τα οποία του έδωσε. Είπε ότι συνέχισε να φωνάζει σε εκείνη και τις φίλες της καθώς έφευγαν από το διάδρομο, σύμφωνα με την αναφορά.

Απομάκρυνση από το σχολείο

Ο δάσκαλος της έβδομης τάξης στο Γυμνάσιο Warner Robins συνελήφθη με την κατηγορία ότι έκανε τρομοκρατικές απειλές τρίτου βαθμού σε παιδιά, σύμφωνα με μια αναφορά από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του Χιούστον, το οποίο απαριθμεί περισσότερους από 20 μάρτυρες.

Ο Ρις συνελήφθη στις 8 Δεκεμβρίου και τα αρχεία δείχνουν ότι έκτοτε βγήκε από τη φυλακή. Το CNN δεν μπόρεσε να προσδιορίσει εάν έχει δικηγόρο που θα σχολίαζε εκ μέρους του. Σε μια δήλωση, η Σχολική Περιφέρεια της Κομητείας του Χιούστον σημείωσε ότι όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να τηρούν τον κώδικα δεοντολογίας ενός εκπαιδευτικού και μια παραβίαση ή κατηγορία ενός θα οδηγούσε σε έρευνα.

«Αν και δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε συγκεκριμένα θέματα προσωπικού, μπορούμε να μοιραστούμε ότι ο κ. Ρις δεν βρίσκεται στο χώρο του Γυμνασίου Warner Robins από τις 7 Δεκεμβρίου 2023», ανέφερε η δήλωση. «Η ασφάλεια και η ευημερία των μαθητών και του προσωπικού μας είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας».

Αύξηση των μισαλλόδοξων επιθέσεων

Οι αναφορές για αντισημιτισμό, αντιαραβική και αντιμουσουλμανική προκατάληψη συνεχίζουν να αυξάνονται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Το περιστατικό έρχεται σε μια στιγμή αυξημένης έντασης, καθώς ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς στη Γάζα συνεχίζεται. Τις εβδομάδες μετά την επίθεση της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου —και εν μέσω της συνεχιζόμενης πολιορκίας του θύλακα από το Ισραήλ— έχουν αναφερθεί περιστατικά αντισημιτικής μεροληψίας και αύξηση στο αντι-μουσουλμανικό και αντι-αραβικό αίσθημα.

Υπήρξαν περισσότερα από 2.000 αντισημιτικά περιστατικά που αναφέρθηκαν τους δύο μήνες μετά τις 7 Οκτωβρίου, αύξηση 337% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την Ένωση ενάντια στη Δυσφήμιση (Anti-Defamation League, ADL). Και το Συμβούλιο Αμερικανο-Ισλαμικών Σχέσεων ή CAIR, ανέφερε περισσότερα από 2.000 αιτήματα για βοήθεια και αναφορές μεροληψίας μετά τις 7 Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Σύνοδος Κορυφής: Χωρίς συμφωνία για το δημοσιονομικό πλαίσιο – Βέτο από Όρμπαν για τη βοήθεια στην Ουκρανία

Διεθνής Τύπος: Άνοιγμα της ΕΕ στο Κίεβο – Πράσινο «φως» για την ένταξη της Ουκρανίας

Αργεντινή: Τώρα ο Μιλέι τα βάζει με τους διαδηλωτές – Ανακοινώθηκαν… «μέτρα κατά του χάους»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter